Spidskål er en helt fantastisk kål, som kan bruges i mange sammenhænge. Mest af alt elsker jeg når spidskålen snittes helt fint på et mandolinjern og masseres med en dressing af olivenolie, salt, citron og honning. 

Vend spidskålen med edamamebønner, frisk dild og top med langtidsbagte tomater. Den friske salat passer til alt slags tilbehør – både fisk, kylling, grillmad eller til en dejlig tærte med kylling og hytteost. Salaten smager også dejligt til frokost.

Du skal bruge (4 personer):

1 spidskål
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. citronsaft 
100 g optøede edamamebønner
1 håndfuld frisk dild
100 g langtidsbagte tomater (se opskrift her)

Fremgangsmåde

  1. Snit spidskålen fint – gerne på et mandolinjern.
  2. Rør olivenolie, salat, akaciehonning og citronsaft sammen. Hæld olien over salaten og massér det godt ind med hænderne indtil kålen.
  3. Vend edamemebønner og friskhakket dild i salaten.
  4. Top med langtidsbagte tomater.