En af de mest kendte retter i det asiatiske køkken er kylling i rød karry. Retten består af en cremet kokosmælksauce smagt til med rød karry paste, soja- og fiskesauce, rørsukker, kafir limeblade og ingefær. 

I denne opskrift steges kyllingen for sig og tilsættes først saucen tilsidst, for at bevare saftigheden. Også grøntsagernes tilberedningen er vigtig, for at de bevarer deres sprødhed. 

Retten serveres med kogte ris, fintsnittet forårsløg og frisk koriander.

Opskrift på kylling i rød karry og kokosmælk

Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g kyllingefilet
  • 2 spsk rød karry
  • 250 g svampe
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • ½ broccoli
  • 150 g sukkerærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk fiskesauce
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 1 spsk rørsukker
  • 4 kaffir limeblade
  • Olivenolie til stegning

Tilbehør

  • Ris
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Skær kyllingen i mindre stykker og steg den på en varm pande med olie ved høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, kom rød karry paste ved og steg lidt videre. Tag dem af panden og kom dem i en skål.
  • Skær svampene i halve og kom dem på den varme pande med olie. Steg indtil de er gyldenbrune og tilsæt nu presset hvidløg og finthakket ingefær.
  • Snit gulerødder i lange tynder skiver, pluk buketter af broccolien og halver sukkerærterne. Kom de snittede grøntsager på panden sammen med svampe, ingefær og hvidløg.
  • Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, sojasauce, citronsaft, rørsukker og kaffir limeblade. Lad saucen simre ved lav varme i 5 minutter – grøntsagerne skal stadig være sprøde. Kom dernæst kyllingen i saucen.
  • Server retten med ris og top med fintsnittet forårsløg og friske koriander
Kylling i rød karry og kokosmaelk

Er du vild med det asiatiske køkken, kan du også finde opskriften på torsk i grøn karry og kokosmælk.Hvis du ikke har tid til at stå i køkkenet hver dag, kan du også bestille en måltidskasse lige til døren, med mad der kan laves på kort tid eller blot skal opvarmes. Her finder du en oversigt over hvilke måltidskasser, der findes på markedet.