Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kylling i rød karry og kokosmælk

Min absolut favoritret skulle have været på bloggen meget før, for hvis der er noget jeg elsker, så er det asiatiske retter. Som jeg førhen har beskrevet, er det vigtigt at bruge alle de 5 grundsmage i det asiatiske køkken. Det giver en helt perfekt smag og balance i retten, og det er nok derfor, at jeg er stor tilhænger af kylling i rød karry.

Jeg har førhen lavet en ret med torsk i grøn karry og kokosmælk. Opskriften kan i finde lige her. I denne her ret, er torsken skiftet ud med kylling, den grønne karry paste er skiftet ud med den røde, og grøntsagerne kan varieres til det uendelige. Brug gerne de rester du har liggende i køleskabet, eller køb dem du bedst kan lide! Mine favoritter er ananas, rød peber, broccoli, bambusskud, minimajs og gulerødder.

Opskrift på kylling i rød karry og kokosmælk

Du skal bruge (4 personer):

650g kylling
2 spsk. rød karry paste
1/2 pakke svampe
3 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
2 små gulerødder
1/2 broccoli 
150g sukkerærter
1 dåse kokosmælk
2 spsk. god fiskesauce
3 spsk. sojasauce
1 spsk. frisk citronsaft
1 spsk. rørsukker
4 kaffir limeblade
Olivenolie til stegning 

Tilbehør
2 forårsløg
1 håndfuld friske koriander
Kogte ris

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i mindre stykker og steg den på en varm pande med olie ved høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, kom rød karry paste ved og steg lidt videre. Tag dem af panden og kom dem i en skål.
  2. Skær svampene i halve og kom dem på den varme pande med olie. Steg indtil de er gyldenbrune og tilsæt nu presset hvidløg og finthakket ingefær
  3. Snit gulerødder i lange tynder skiver, pluk buketter af broccolien og halver sukkerærterne
  4. Kom de snittede grøntsager på panden sammen med svampe, ingefær og hvidløg. Tilsæt kokosmælk , fiskesauce,  sojasauce, citronsaft, rørsukker og kaffir limeblade. Lad saucen simre ved lavt blus. Lad retten simre i 5 minutter – grøntsagerne skal stadig være sprøde. Kom dernæst kyllingen i saucen.
  5. Server retten med kogte ris og top med fintsnittet forårsløg og friske koriander
Kylling i rød karry og kokosmaelk
Christina Bønding
1 kommentar

    Kommenter

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *