Opskrift fra Christinabønding.dk
Opskrift på kylling i rød karry og kokosmælk
Udskriv

Opskrift på kylling i rød karry og kokosmælk

Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g kyllingefilet
  • 2 spsk rød karry
  • 250 g svampe
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • ½ broccoli
  • 150 g sukkerærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk fiskesauce
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 1 spsk rørsukker
  • 4 kaffir limeblade
  • Olivenolie til stegning

Tilbehør

  • Ris
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

FREMGANGSMÅDE

  • Skær kyllingen i mindre stykker og steg den på en varm pande med olie ved høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, kom rød karry paste ved og steg lidt videre. Tag dem af panden og kom dem i en skål.
  • Skær svampene i halve og kom dem på den varme pande med olie. Steg indtil de er gyldenbrune og tilsæt nu presset hvidløg og finthakket ingefær.
  • Snit gulerødder i lange tynder skiver, pluk buketter af broccolien og halver sukkerærterne. Kom de snittede grøntsager på panden sammen med svampe, ingefær og hvidløg.
  • Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, sojasauce, citronsaft, rørsukker og kaffir limeblade. Lad saucen simre ved lav varme i 5 minutter – grøntsagerne skal stadig være sprøde. Kom dernæst kyllingen i saucen.
  • Server retten med ris og top med fintsnittet forårsløg og friske koriander