Her får du opskriften på den klassiske vietnamesiske fiskesauce kaldet nuoc cham. En sauce der nærmest serveres til hvad som helt i de vietnamesiske gadekøkkener.

Saucen er lavet på fiskesauce, risvinseddike, sukker, lime, chili og hvidløg. Den kan bruges til alt fra dipping til rispapirruller, risnudelsalat eller forårsruller.

Lav saucen i god tid, så den kan få lov til at trække i mindst 1 time. Brug gerne en god fiskesauce fra en asiatisk fiskehandler. Den smager helt anderledes end den du kan købe i supermarkederne.

Opskrift på nuoc cham sauce opskrift

Tilberedning5 min
Trækketid1 t
Samlet tid1 t 5 min
Køkken: Asiatisk
Antal: 1 portion

INGREDIENSER

  • 1 dl vand kogt
  • 2 spsk sukker
  • ¼ rød chili (eller tørret chili)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl fiskesauce
  • 4 spsk risvinseddike
  • 3 spsk limesaft
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Opløs sukkeret i det varme vand.
  • Hak chili og hvidløg helt fint og bland det sukkervand og de øvrige ingredienser sammen. 
  • Lad saucen trække – gerne mindst 1 time.
Nuoc cham sauce
Vietnamesisk nuoc cham sauce