Her får du opskriften på den klassiske vietnamesiske fiskesauce kaldet nuoc cham. En sauce der nærmest serveres til hvad som helt i de vietnamesiske gadekøkkener.
Saucen er lavet på fiskesauce, risvinseddike, sukker, lime, chili og hvidløg. Den kan bruges til alt fra dipping til rispapirruller, risnudelsalat eller forårsruller.
Lav saucen i god tid, så den kan få lov til at trække i mindst 1 time. Brug gerne en god fiskesauce fra en asiatisk fiskehandler. Den smager helt anderledes end den du kan købe i supermarkederne.
Opskrift på nuoc cham sauce opskrift
INGREDIENSER
- 1 dl vand kogt
- 2 spsk sukker
- ¼ rød chili (eller tørret chili)
- 1 fed hvidløg
- ½ dl fiskesauce
- 4 spsk risvinseddike
- 3 spsk limesaft
FREMGANGSMÅDE
- Opløs sukkeret i det varme vand.
- Hak chili og hvidløg helt fint og bland det sukkervand og de øvrige ingredienser sammen.
- Lad saucen trække – gerne mindst 1 time.