Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Risnuddelsalat med oksekød

Lun risnuddelsalat inspireret fra det asiatiske køkken med masser af grøntsager og smag fra frisk koriander, mynte, ingefær og peanuts.

Risnuddelsalaten smager også rigtig godt kold som en lækker frokost.

Find også opskriften på vietnamesisk salat med kylling.

Opskrift på risnuddelsalat med oksekød

Du skal bruge (4 personer):

1 stor pakke risnudler
2 fed hvidløg
2 forårsløg
Et stort stykke ingefær
250g kål fx spidskål eller hvidkål
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 pakke hakket oksekød (3-7%)
4-6 spsk. sød chilisauce
2 lime (kan evt. erstattes med citron)
½-1 tsk. sukker
3-4 spsk. fiskesovs
½ bakke friske koriander- og mynteblade

Tilbehør
Hakkede peanuts
Sød chilisauce

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge vand i en gryde og tilsæt en smule salt. Når vandet koger tilsættes nudlerne og gryden tages af blusset. Stil gryden til side og læg låg på. Lad nudlerne stå i 5 min. indtil de er tilpas bløde. Hæld dem derefter i en sigte, skyld dem i koldt vand og stil dem til side i en stor skål.
  2. Gør alle grøntsagerne klar – skær kål, gulerødder, forårsløg og peberfrugt i tynde strimler og hak ingefær og hvidløg fint.
  3. Brun kødet i en wokpande og krydr’ det med salt og peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege i et par minutter. Kom kål og gulerødder, peberfrugt, forårsløg og ingefær i retten.
  4. Tilsæt chilisauce, limesaft og smag retten til med sukker og fiskesauce.
  5. Lad retten stege i ydeligere 3-4minutter og bland dernæst nudlerne i wokblandingen.
  6. Skyld krydreurterne grundigt, hak dem groft og vend dem i. Gem nogle af krydreurterne til at toppe retten med sammen med grofthakkede peanuts.
  7. Server retten lun sammen med sød chillisauce.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *