Min absolut favoritkage er romkugler, træstammer og alt hvad der minder herom. Blendet kage smagt til med hindbærmarmelade, marcipan og rom, rullet i marcipan og dyppet i chokolade – det er svært at forstå, hvis ikke det skulle snige sig ind på favoritlisten af kager hos de fleste.

En træstamme i ny og næ, har ingen taget skade af, men når kagetrangen melder sig lidt for ofte, kan de her sunde træstammer være et godt alternativ. Trøffelmassen består af mandelmel, sorte bønner, saftige dadler, kokosolie, vaniljepulver, kakao, en knivspids salt og en god rom. Hvis du vil have massen helt sukkerfri, stopper du her, men ellers bliver den efter min mening en tand bedre, hvis du tilsætter lidt hindbærmarmelade. Den sunde trøffelmasse omgives af ren marcipan og dyppes på klassisk vis i mørk chokolade.

Træstammerne er forholdvis nemme at lave, når først du har styr på teknikken med at rulle trøffelmassen ind i marcipan og dyppe enderne i chokolade. Og ellers vil et hjemmelavet look, nok heller ikke sætter en stopper for, at nogle skulle have lyst til at sætte tænderne i dine hjemmelavede, sunde træstammer.

Opskrift på sunde træstammer

Hviletid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Kage
Antal: 8 stk

UDSTYR

INGREDIENSER

Trøffelmasse

 • 40 g mandler
 • 1 dåse sorte bønner
 • 175 g dadler uden sten
 • 2 spsk kokosolie
 • ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
 • 3 spsk kakaopulver
 • tsk mørk rom eller romessens
 • 1 knivspids salt
 • spsk hindbærmarmelade (kan undlades hvis de skal være sukkerfri)

Topping

 • 200 g marcipan stuetempereret
 • 100 g chokolade 70%
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Trøffelmasse

 • Blend mandlerne til mel i en foodprocessor.
 • Skyld bønnerne i en sigte og kom dem i foodprocesseren sammen med de øvrige ingredienser. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Du kan med fordel tilsætte en smule vand, hvis den har svært ved at køre rundt, men hold igen – massen må ikke blive for våd.
 • Kom trøffelmassen på køl i ca. 2 timer eller natten over indtil den har sat sig.

Topping

 • Rul marcipanen ud til et rektangel med en kagerulle mellem to stykker bagepapir.
 • Form trøffelmassen til en lang pølse og placer den i midten af marcipanstykket på den lange led. Omgiv massen med marcipan og rul den sammen til en lang pølse. Kom den på køl imens du smelter chokoladen.
 • Smelt chokoladen over et vandbad. Del det lange marcipanstykke i 8 mindre dele og dyp hver af enderne i den smeltede chokolade.
 • Kom træstammerne på et skærebræt med bagepapir og lad chokoladen størkne.
Sunde træstammer med sorte bønner og dadler
Træstammer med dadler og sorte bønner