Opskrift fra Christinabønding.dk
Udskriv

Opskrift på sunde træstammer

Hviletid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Kage
Antal: 8 stk

UDSTYR

INGREDIENSER

Trøffelmasse

  • 40 g mandler
  • 1 dåse sorte bønner
  • 175 g dadler uden sten
  • 2 spsk kokosolie
  • ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
  • 3 spsk kakaopulver
  • tsk mørk rom eller romessens
  • 1 knivspids salt
  • spsk hindbærmarmelade (kan undlades hvis de skal være sukkerfri)

Topping

  • 200 g marcipan stuetempereret
  • 100 g chokolade 70%

FREMGANGSMÅDE

Trøffelmasse

  • Blend mandlerne til mel i en foodprocessor.
  • Skyld bønnerne i en sigte og kom dem i foodprocesseren sammen med de øvrige ingredienser. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Du kan med fordel tilsætte en smule vand, hvis den har svært ved at køre rundt, men hold igen - massen må ikke blive for våd.
  • Kom trøffelmassen på køl i ca. 2 timer eller natten over indtil den har sat sig.

Topping

  • Rul marcipanen ud til et rektangel med en kagerulle mellem to stykker bagepapir.
  • Form trøffelmassen til en lang pølse og placer den i midten af marcipanstykket på den lange led. Omgiv massen med marcipan og rul den sammen til en lang pølse. Kom den på køl imens du smelter chokoladen.
  • Smelt chokoladen over et vandbad. Del det lange marcipanstykke i 8 mindre dele og dyp hver af enderne i den smeltede chokolade.
  • Kom træstammerne på et skærebræt med bagepapir og lad chokoladen størkne.