Saftige spinatpandekager fyldes med krydret oksekødsfyld og serveres med en cremet guacamole. Når du laver pandekagerne fra bunden, får du et helt andet lækkert resultat, men du kan naturligvis også købe tortillapandekager og fylde dem med kødfyldet, hvis aftensmaden skal gå stærkt.
De fyldte pandekager er et hit blandt alle i familien, og selve pandekagerne fungerer også godt med meget andet fyld som fx laks og flødeost rørt op med peberrod . Har du rester af pandekagerne tilovers, kan de også bruges i madpakken.
Opskrift på madpandekager med oksekød
INGREDIENSER
Oksekødsfyld
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk paprika
- ½ tsk cayennepeber
- 70 g tomatkoncentrat
- 800 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 oksebouillon
- Salt og peber
- Olivenolie til stegning
Spinatpandekager (ca. 10-12 stk)
- 6 æg
- 5 dl mælk
- 300 g frisk spinat
- 240 g hvedemel
- 3 tsk salt
- Olivenolie til stegning
Desuden
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille dåse majs
- 1 pose revet mozarella
- Frisk koriander
Guacamole
- 3 avocadoer
- 2 spsk limesaft
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Oksekødsfyld
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom alle krydderierne i en tør og varm gryde. Svits dem af i et minuts tid ved høj varme under omrøring indtil det dufter skønt. Tilsæt tomatkoncentrat og lad det svitse med.
- Kom olie i gryden med krydderierne og tilsæt løg og hvidløg. Sauter dem ved middel varme.
- Kom oksekød i gryden og brun det. Kom hakkede tomater og oksebouillon i og smag fyldet til med salt og peber. Lad oksefyldet simre imens du laver pandekagerne.
Spinatpandekager
- Pisk æggene til en lufttig masse med en elpisker.
- Skyld spinaten og blend den sammen med mælken til en ensartet masse i en foodprocessor.
- Kom den blendede spinatmasse, hvedemel og salt i æggemassen og pisk det hele godt.
- Steg pandekagerne på en varm pande med olivenolie ved medium – høj varme til de er gyldenbrune på begge sider.
Saml pandekagerne
- Skær peberfrugten i tern og fyld nu hver pandekage med oksekødsfyld, peberfrugt og majs. Kom pandekagerne i to ildfaste fad og top med mozarella.
- Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter til osten er gyldenbrun. Top med frisk koriander.
Guacamole
- Skær avocadoerne over, fjern stenen og tag avocadokødet ud med en ske og mos det med en gaffel. Tilsæt limesaft, salt og friskkværnet peber. Smag den til.
Savner du inspiration til nye hverdagsretter, kan du bestille en måltidskasse direkte til døren. Her finder du en oversigt over hvilke måltidskasser der findes.