Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.

Stenbiderrogn er en ægte forårsbebuder, og her får du opskriften på en dejlig forårssnack, hvor stenbiderrognen er rørt op med rygeost og rødløg. Den friske stenbidercreme toppes på sprøde chips af rugbrød.

Du kan nemt lave rugbrødschipsene selv af daggammelt rugbrød, men skal det gå ekstra stærkt, kan du også købe dig til dem.

Stenbiderrogn på rugbrødschips er en perfekt lille appetizer til et glas mousserende vin, men kan også bruges som en del af et tapas bord eller som en forret til gæster eller en særlig anledning.

Opskrift på stenbiderrogn med rygeostcreme på rugbrødschips

Tilberedning20 min
Samlet tid20 min
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk
Antal: 20 kanapéer

INGREDIENSER

Rugbrødschips

  • 5 skiver daggammelt rugbrød
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Stenbiderrogn med rygeost

  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk rygeost
  • 3 spsk skyr eller græsk yoghurt
  • 200 g stenbiderrogn
  • 0,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Rød skovsyre
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Rugbrødschips

  • Skær tynde skiver af et daggammelt rugbrød og del det i fire stykker. Kom dem på en bageplade med bagepapir, smør dem med olie og drys med flagesalt.
  • Bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 minutter til de er sprøde men ikke brændte. Lad dem afkøle.

Stenbiderrogn med rygeost

  • Hak rødløget helt fint og rør det sammen med rygeost, skyr og stenbiderrogn.
  • Smag den til med salt og peber og top den rørte stenbiderrogn på rugbrødschipsene og pynt med rød skovsyre.
Stenbiderrogn med rygeost
Stenbiderrogn med rygeost på rugbrød