Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Glutenfri boller med kerner

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.

Det kan være en udfordring at bage glutenfri boller, hvis ikke man vil ende med et tørt og kedeligt resultat. Men denne opskrift giver dig de lækreste, saftige boller uden mel, som du kan spise både til morgenmad, til frokost som en sandwich eller bruge som tilbehør til aftensmaden.

Bollerne er super nemme at lave. Første del af “dejen” skal røres sammen aftenen inden de skal bages, og næste morgen kan du hurtig røre resten af ingredienserne i, forme dem og bage dem i ovnen.

Dejen til bollerne er bundet sammen af HUSK fiber, og indeholder en masse kerner, som giver dem et højt fiberindhold. Hvedemelet er skiftet ud med kikærtemel, som har et højt proteinindhold, og gør dem utrolig mættende.

Opskrift på glutenfri boller med kerner

Forberedning10 min
Tilberedning50 min
Samlet tid1 t
Ret: Bagværk, Frokost, Morgenmad
Antal: 10 stk

INGREDIENSER

  • 150 g boghvedekerner
  • 3 spsk chiafrø
  • 1 spsk HUSK fiber
  • 5 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 7 g salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g hørfrø
  • 45 g kikærtemel
  • 35 g fintvalset havregryn

FREMGANGSMÅDE

Dag 1

  • Kom boghvedekerner, chiafrø, HUSK fiber og vand i en skål og rør det hele godt sammen. Kom film over skålen og sæt den på køl natten over eller minimum 8 timer.

Dag 2

  • Tag blandingen ud af køleskabet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen til en geléagtig dej. 
  • Form 9 små boller med hænderne og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en 180 grader varmluft ovn i 40 minutter indtil de er gyldenbrune og sprøde i bunden.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *