Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Croque Madame

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.

Den franske klassiske Croque Madame er to skiver franskbrød der overhældes med en lækker ostesauce, fyldes med skiver af skinke og toppes med et smilende spejlæg.

Opskrift på Croque Madame

Du skal bruge (4 Croque Madame):

1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
2 dl mælk
100 g ost, f.eks. Emmentaler
1 tsk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
8 skiver franskbrød
4 skiver skinke
4 æg
Frisk parmesan
Flagesalt
Frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det ved middel varme. Tilsæt melet mens du rører grundigt med et piskeris. Lad melet samle sig og kom dernæst mælken i lidt efter lidt under grundig omrøring.
  2. Riv osten på et rivejern og tilsæt det sammen med dijonsennep og smag saucen til med salt og peber. Rør igen til osten er smeltet.
  3. Læg 4 skiver franskbrød i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Kom 2 spsk. ostesauce ovenpå hvert stykke franskbrød, top med skinke og slut med endnu en skive franskbrød. Kom resten af ostesaucen ovenpå.
  4. Bag det hele ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter til osten er gyldenbrun.
  5. Imens Croque Madamerne er i ovnen laver du spejlægene – husk at de skal være smilende.
  6. Anret Croque Madamerne på en tallerken med spejlæg, revet parmesanost, flagesalt og frisk timian.
Brunch opskrifter med æg
Croque Madame opskrift
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *