Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.
Glem alt om den klassiske parisertoast – denne her Croque Madame slår alt! Den franske toast består af to skiver franskbrød der overhældes med en lækker ostesauce, fyldes med skiver af skinke og toppes med et smilende spejlæg.
Mangler du inspiration til morgenmad, så er denne her opskrift lige sagen. Imponer dine gæster eller forkæl familien med en Croque Madame til brunch eller frokost. Brug gerne et godt surdejsbrød og en god skinke, for at opnå det bedste resultat. Ønsker du en variant uden æg, kan du kaste dig ud i en Croque Monsieur. Det er den selv samme opskrift blot uden ægget på toppen.
Opskrift på croque madame
INGREDIENSER
- 1 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 100 g ost (fx Emmentaler)
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- 8 skiver franskbrød (gerne surdejsbrød)
- 4 skiver skinke (gerne af god kvalitet)
- 4 æg
- Frisk parmesan
- Flagesalt
- Frisk timian
FREMGANGSMÅDE
- Kom smørret i en gryde og smelt det ved middel varme. Tilsæt melet mens du rører grundigt med et piskeris. Lad melet samle sig og kom dernæst mælken i lidt efter lidt under grundig omrøring.
- Riv osten på et rivejern og tilsæt det sammen med dijonsennep og smag saucen til med salt og peber. Rør igen til osten er smeltet.
- Læg 4 skiver franskbrød i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Kom 2 spsk. ostesauce ovenpå hvert stykke franskbrød, top med skinke og slut med endnu en skive franskbrød. Kom resten af ostesaucen ovenpå.
- Bag det hele ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter til osten er gyldenbrun.
- Imens Croque Madamerne er i ovnen laver du spejlægene – husk at de skal være smilende.
- Anret Croque Madamerne på en tallerken med spejlæg, revet parmesanost, flagesalt og frisk timian.