Rødbeder smager skønt når de bages i ovnen, og når de vendes med honning får de en dejlig karamelliseret overflade. Her blandes de med en sprød salat af frisk spinat og asparges. Salaten er vend i en vinaigrette af citron, som giver et friskt modspild til de søde rødbeder.
Opskrift på salat med asparges og beder
INGREDIENSER
Vinaigrette
- ½ usprøjtet citron (saft og skal heraf)
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
- Friskkværnet peber
Salat
- 200 g rødbede (skrællet vægt)
- 200 g gule beder (skrællet vægt)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk akaciehonning
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 200 g frisk spinat
- 1 bundt grønne asparges
- 1 håndfuld frisk timian
FREMGANGSMÅDE
Vinaigrette
- Bland alle ingredienserne sammen til vinaigretten.
Salat
- Skræl og skyl bederne grundigt og skær dem ud i mindre tern. Kom dem i hver sin frysepose og vend dem hver især med halvdelen af olivenolien, akaciehonning, tørret timian, salt og peber.
- Fordel bederne på hver sin bageplade med bagepapir – ellers vil rødbederne afgive farve. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. De er færdige, når der er let bid i dem. Lad dem køle helt af.
- Hak spinaten groft. Knæk de nederste, træede ender af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3 minutter. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over dem.
- Hak timianen groft og bland det med spinat og asparges. Hæld viniagretten over og bland det hele godt rundt. Top med rødbeder og frisk timian.
Mangler du inspiration til flere grønne retter, kan du bestille en måltidskasse direkte til døren og få masser af nye idéer til, hvordan du kan sammensætte dine måltider. Her finder du en oversigt over alle vegetariske og veganske måltidskasser på markedet.