Æggekage er lynhurtig at lave, og der findes ikke en nemmere aftensmad på travle hverdage, hvor du gerne vil diske op med et sundt og mættende måltid. Brug sæsonens grøntsager i æggekagen som her, hvor den er fyldt med sommerens grønne asparges. Top æggekagen med purløg på klassisk vis, sprødt serranoskinke og server med ristet rugbrød.
Æggekagen kan sagtens serveres vegetarisk, og serranoen kan varieres med røget laks eller bacon.
Mangler du inspiration til andre nemme og sunde aftensmåltider, er tærte altid mit go to. Prøv fx kyllingetærte med hytteost eller porretærte med bagte tomater og spinat.
Opskrift på æggekage med asparges
INGREDIENSER
- 15 grønne asparges
- 1 løg
- 6 æg
- 1 dl mælk
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie til stegning
Tilbehør
- 140 g serranoskinke
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk olivenolie
- Flagesalt
- 1 håndfuld purløg
FREMGANGSMÅDE
- Kom serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Skær rugbrødene i halve, smør med olie og drys med havsalt. Bag begge dele i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.
- Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
- Snit løget fint og sauter det i et par minutter i en varm pande med olie. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen med en gaffel og kom æggemassen på panden til løgene. Fordel asparges på toppen. Kom låg på og lad æggekagen simre ved middel varme i ca. 10 minutter til æggemassen er stivnet.
- Server æggekagen. Drys med salt og friskkværnet peber. Top med serranoskinke, klippet purløg og server med ristet rugbrød.
Mangler du inspiration til nye sunde retter, kan du bestille en måltidskasse direkte til døren med fokus på sund mad. Her finder du en oversigt over hvilke måltidskasser der findes.