Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tærte med abrikoser og marcipan

En lækker sprød tærte med fyld af marcipan og friske abrikoser. Tærten har et rustikt udtryk, og er også kendt som en galette. Tærten er nem og hurtig at bage, da den kan bages uden form. Server tærten lun, drysset med flormelis og måske en kugle vaniljeis.

Opskrift på tærte med abrikoser og marcipan

Du skal bruge (1 tærte):

Mørdej

125g koldt smør
150g hvedemel
50g flormelis
1/2 æg (brug resten til pensling)

Fyld

125g marcipan
50g koldt smør
2 æg
6 friske abrikoser

Topping:
1/2 æg
1 spsk. rørsukker
50g flormelis

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Skær smørret i tern. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt det hele hurtigt sammen til en ensartet masse.
  2. Stil mørdejen i køleskabet i 30 minutter. Lav imens fyldet klar.

Fyld

  1. Pisk marcipan, smør og æg sammen med en elpisker.
  2. Skær abrikoserne ud i halve og fjern stenene. Skær dem ud i mindre skiver.

Saml

  1. Rul mørdejen ud til en cirkel på et meldrysset køkkenbord med en kagerulle. Kom forsigtigt den udrullede dej over på en bageplade med bagepapir.
  2. Fordel marcipanmassen på midten med en dejskraber – ca. 5 cm fra kanten. Fyld marcipanmassen med skiver af abrikoser og fold kanterne af mørdej forsigtigt ind over fyldet. Smør kanterne med resten af ægget og drys med rørsukker.
  3. Bag tærten i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft ovn til den er gyldenbrun og sprød i kanterne. Lad tærten afkøle og drys med sigtet flormelis.
Abrikos tærte
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *