En lækker sprød tærte med fyld af marcipan og friske abrikoser. Tærten har et rustikt udtryk, og er også kendt som en galette. Tærten er nem og hurtig at bage, da den kan bages uden form. Server tærten lun, drysset med flormelis og måske en kugle vaniljeis.

Opskrift på tærte med abrikoser og marcipan

Tilberedning25 min
Hviletid og bagetid1 t
Samlet tid1 t 25 min
Ret: Kage
Antal: 1 tærte

INGREDIENSER

Mørdej

  • 125 g smør koldt
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • ½ æg brug resten til pensling

Fyld

  • 125 g marcipan
  • 50 g smør koldt
  • 6 friske abrikoser

Topping

  • ½ æg
  • 1 spsk rørsukker
  • 50 g flormelis
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

  • Skær smørret i tern. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt det hele hurtigt sammen til en ensartet masse.
  • Stil mørdejen i køleskabet i 30 minutter. Lav imens fyldet klar.

Fyld

  • Pisk marcipan, smør og æg sammen med en elpisker.
  • Skær abrikoserne ud i halve og fjern stenene. Skær dem ud i mindre skiver.

Saml tærten

  • Rul mørdejen ud til en cirkel på et meldrysset køkkenbord med en kagerulle. Kom forsigtigt den udrullede dej over på en bageplade med bagepapir.
  • Fordel marcipanmassen på midten med en dejskraber – ca. 5 cm fra kanten. Fyld marcipanmassen med skiver af abrikoser og fold kanterne af mørdej forsigtigt ind over fyldet. Smør kanterne med resten af ægget og drys med rørsukker.
  • Bag tærten i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft ovn til den er gyldenbrun og sprød i kanterne. Lad tærten afkøle og drys med sigtet flormelis.
Abrikos tærte