Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vegetarisk buddha bowl

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Buddha bowl er en skøn måde at spise salat på. Her anrettes grøntsagerne i en dyb skål hver for sig, så farverne i grøntsagerne virkelig kommer til sin ret. Du kan sagtens variere indholdet af grøntsager, og bruge dem du har hjemme i din grøntsagsskuffe i stedet for.

Denne buddha bowl er fyldt med smag, og har en dejlig kombination af sprøde og bagte grøntsager, krydrede falafler, gurkemeje hummus og en skarp tahin dressing med persille. Server salaten med skyr eller græsk yoghurt, som bidrager med en frisk og let syrlig smag.

Opskrift på vegetar buddha bowl

Du skal bruge (2 personer):

Tahin dressing med persille

1 håndfuld frisk persille
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. soja

Hummus med gurkemeje

0,5 dl olivenolie
1 dåse kikærter
1 tsk. spidskommen
0,25 tsk. cayennepeber
1 tsk. gurkemeje
0,5 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg

Grøntsager og falafler (ca. 16 styk)

1 pakke Earth Control Falafler
2,5 dl kogende vand
Olivenolie til stegning
0,5 butternutsquash (her kan du også bruge græskar eller sød kartoffel)
0,5 tsk. salt
Friskkværnet peber
1,5 dl quinoa
3 dl vand
2 dl edamamebønner
1 håndfuld spirer
1 håndfuld salatblade
1 gulerod
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. skyr

Fremgangsmåde

Tahin dressing med persille

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til massen er ensartet.

Hummus med gurkemeje

  1. Kom olie, kikærter, krydderier og hvidløg i en foodprocessor og blend til massen er ensartet.

Falafler og grøntsager

  1. Bland falafel mixen godt med kogende vand og lad det trække i 10 minutter.
  2. Form 16 små falafler. Steg dem på panden med masser af olivenolie indtil de er gyldenbrune på alle sider. Det tager ca. 10 minutter.
  3. Udhul den halve butternut squash for kerner og skær den i tynde skiver. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 minutter indtil de er gyldenbrune.
  4. Skyld quinoa, kom den i en gryde sammen med vandet og kog den i 15 minutter ved lav varme.

Anret quinoa, grøntsager, falafel og hummus i en dyb skål. Drys med sesamfrø og server salaten med tahin dressing og skyr.

Mangler du inspiration til vegetariske retter, kan du med fordel bestille en måltidskasse. Find min oversigt over måltidskasser med vegetarretter her.

Vegansk buddha bowl
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *