En skøn salat i smukke farver med mættende, bagte grøntsager, sprød grønkål, smørstegte løg og en cremet feta. Salaten passer til nærmest alt slags tilbehør og er også god til frokost dagen efter.

Opskrift på salat med hvedekerner

Tilberedning10 min
Ovntid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • ½ butternut squash eller hokkaido græskar
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld grønkål
  • 1 løg
  • 350 g hvedekerner kogte
  • 3 spsk feta ost (Puck feta)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 1 tsk smør til stegning
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Skær butternut squashen i tynde skiver. Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, drys med salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 20 minutter.
  • Riv grønkålbladene af stilken, skyl grundigt og fintsnit kålen. Steg kålen på en varm pande med olivenolie i et par minutter og drys med salt og peber.
  • Skræl og skær løget i grove skiver. Steg dem på en varm pande med smør indtil de er gyldenbrune.
  • Kom kogte hvedekerner i en skål og bland det med bagt butternut squash, gulerødder, grønkål og løg. Top med smuldret feta.