Denne ret er i den grad budgetvenlig, men det betyder ikke, at den smager mindre godt. Pastaen vendes med en cremet fetaost sammen med frisk timian, grøntsager og tun. En super nem ret, når aftensmaden skal gå lidt stærkt. Pastaen er også rigtig god kold som frokost i madpakken.
Er du vild med tun, kan du også prøve opskriften på quasadilla med tun.
Opskrift på pasta med tun og tomat
INGREDIENSER
- 3 rødløg
- 1 rød peber
- 1 håndfuld frisk timian
- 2 spsk sojasauce
- 2 tsk sukker
- 300 g pastaskruer (i rå vægt)
- 3 spsk feta (Puck feta)
- 2 dåser tun i olie
- 10 cherrytomater
- Salt og peber
- Olivenolie til stegning
Topping
- 2 kviste frisk timian
FREMGANGSMÅDE
- Rødløg og peber snittes i små tern og svitses på panden i olivenolie sammen med frisk timian for at give en dejlig smag. Når løgene er svitsede tilsættes sojasauce og dernæst sukkeret. Lad det svitse videre i nogle minutter.
- Kog pastaen i letsaltet vand indtil de er al dente. Hæld vandet fra.Vend Puck fetaen med pastaen mens den stadig er varm.
- Dræn tunen for olie og tilsæt herefter tun og grøntsager. Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
- Skær tomater i halve og vend dem med pastaen til sidst. Top med frisk timian.