Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mexicanske enchiladas med kylling

Det Mexicanske køkken er et af mine absolut favoritkøkkener, for bugner det med farver og masser af smag fra de lækreste krydderier. Retter som quasadillas, burritos, taccos, guacamole, sprøde nachos og en iskold margarita er hvad jeg forbinder med mexicansk mad, men hvis der er en ret der overgår de andre, så er det enchiladas. Pandekager med fyld, der bages i ovnen til osten smelter. Det har altid været en af mine livretter. Men i denne her opskrift, kan du godt glemme alt om, at bruge den tex mex du plejer at købe i Netto, for her skal du lave den selv. Det er nemt, og giver et helt andet resultat, med masser af smag og duft fra de lækre krydderier.

Opskrift på mexicanske enchiladas med kylling

Du skal bruge (6 pandekager):

Sauce

2 fed hvidløg
1 tsk. kanel
1 tsk. spidskommen
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. olivenolie
1 rødløg
1 spsk. hvedemel
1 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
Friskkværnet peber

Kylling

450g kyllingefilet
1 dåse hakkede tomater
3 tsk. salt
Friskkværnet peber
1/4 tsk. cayennepeber

Fyld

350g svampe
1 spsk. olivenolie
230g drænede kidneybønner
150g majs på dåse
6 fuldkornstortilla
2 mozzarella kugler
Friske koriander

Guacamole

2 avocadoer
1 spsk. lime
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
1/4 tsk. cayennepeber

Fremgangsmåde

Sauce

  1. Pres hvidløgene og kom dem på en tør pande sammen med alle krydderierne. Rist det hele ved høj varme indtil det begynder at dufte. Pas på det ikke brænder på!
  2. Hak løget fint, skru ned på middelvarme, kom olivenolie på og sauter løget sammen med krydderierne.
  3. Tilsæt mel til løgblandingen og rør godt. Kom grøntsagsbouillonen i og rør til saucen er jævn.
  4. Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og peber. Lad det hele simre i et kvarters tid imens resten forberedes. Smag saucen til.

Kylling

  1. Kom kyllingefileterne i en gryde med kogende vand tilsat salt, og lad dem koge i 8 minutter. Hæld vandet fra og flæns kyllingfileterne fra hinanden med to gafler.
  2. Kom de flænsede kyllingestykker i en skål, tilsæt hakkede tomater, salt, peber og cayennepeber.

Fyld

  1. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Sauter dem på en varm pande med olivenolie indtil de har en sprød skorpe.
  2. Dræn majs og kidneybønner og skyld dem. Bland det sammen med svampe og kyllingekød.
  3. Fyld en pandekage med et par spsk. af saucen, kyllingeblandingen og mozarella revet fra hinanden. Luk pandekagen sammen og kom den i et ovnfast fad med lukningen nederst. Forsæt på samme måde med de 5 andre pandekager.
  4. Top pandekagerne med resten af saucen og mozarella revet fra hinanden. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune.

Guacamole

  1. Mos avocadoerne med en gaffel og bland de øvrige ingredienser i. Smag den til.

Server pandekagerne med friske koriander og guacamole.
Er du vild med tortilla pandekager, kan du også kaste dig ud i opskriften på quasadilla med spinat, ost og salsa.

Mexicanske pandekager
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *