Det mexicanske køkken er et af mine absolut favoritkøkkener, for det bugner med farver og masser af smag fra de lækreste krydderier. Retter som quasadillas, burritos, taccos, guacamole, sprøde nachos og en iskold margarita er, hvad jeg forbinder med mexicansk mad, men hvis der er en ret der overgår de andre, så er det enchiladas.
Mexicanske pandekager med fyld, der bages i ovnen til osten smelter. Det har altid været en af mine livretter. Men i denne her opskrift, kan du godt glemme alt om, at bruge den tex mex du plejer at købe i Netto, for her skal du lave den selv. Det er nemt, og giver et helt andet resultat, med masser af smag og duft fra de lækre krydderier.
Opskrift på mexicanske enchiladas med kylling
INGREDIENSER
Sauce
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 1 spsk olivenolie
- 1 rødløg
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
Kylling
- 450 g kyllingefilet
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 knivspids cayennepeber
Fyld
- 350 g champinonger
- 1 spsk olivenolie
- 230 g kidneybønner drænet vægt
- 150 g majs på dåse (eller frisk)
- 6 fuldkornstortillas
- 2 friske mozarellaer
- Frisk koriander
Guacamole
- 2 avocadoer
- 1 spsk limesaft
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 knivspids cayennepeber
FREMGANGSMÅDE
Sauce
- Pres hvidløgene og kom dem på en tør pande sammen med alle krydderierne. Rist det hele ved høj varme indtil det begynder at dufte. Pas på det ikke brænder på!
- Hak løget fint, skru ned på middelvarme, kom olivenolie på og sauter løget sammen med krydderierne.
- Tilsæt mel til løgblandingen og rør godt. Kom grøntsagsbouillonen i og rør til saucen er jævn.
- Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og peber. Lad det hele simre i et kvarters tid imens resten forberedes. Smag saucen til.
Kylling
- Kom kyllingefileterne i en gryde med kogende vand tilsat salt, og lad dem koge i 8 minutter. Hæld vandet fra og flæns kyllingfileterne fra hinanden med to gafler.
- Kom de flænsede kyllingestykker i en skål, tilsæt hakkede tomater, salt, peber og cayennepeber.
Fyld
- Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Sauter dem på en varm pande med olivenolie indtil de har en sprød skorpe.
- Dræn majs og kidneybønner og skyld dem. Bland det sammen med svampe og kyllingekød.
- Fyld en pandekage med et par spsk. af saucen, kyllingeblandingen og mozarella revet fra hinanden. Luk pandekagen sammen og kom den i et ovnfast fad med lukningen nederst. Forsæt på samme måde med de 5 andre pandekager.
- Top pandekagerne med resten af saucen og mozarella revet fra hinanden. Bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune.
Guacamole
- Mos avocadoerne med en gaffel og bland de øvrige ingredienser i. Smag den til.
Er du vild med det mexicanske køkken, kan du også kaste dig ud i opskriften på quasadilla med spinat, ost og salsa eller mexicansk lasagne.