Syndig, svampet kanelstang der kan holde sig i flere dage, hvis den ellers får lov. Kanelstangen er bagt på gærdej, fyldt med en lækker kanelremonce og toppet med kakaoglasur. Opskriften kan også sagtens bruges til at lave klassiske kanelsnegle.

Kanelstangen smager allerbedst på selve dagen hvor de er bagt, men luner du den lidt i ovnen, bliver den selv flere dage efter, ligesom nybagt. Kanelstangen kan sagtens fryses ned.

Bag kanelstangen til fødselsdage, en brunch der skal være ekstra lækker eller til aftenkaffen. Det vil uden tvivl sprede masser af glæde hos alle kage elskere.

Opskrift på kanelstang

Tilberedning30 min
Hævetid og bagetid2 t
Ret: Bagværk, Kage
Antal: 2 stk

INGREDIENSER

Dej

  • 80 g smør
  • 3 dl mælk
  • 35 g gær
  • 25 g rørsukker
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 500 g hvedemel

Remonce

  • 100 g smør blødt
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk stødt kanel

Kakaoglasur

  • 150 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 4 spsk vand kogende

Pensling

  • 1 æg
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Dej

  • Skær smørret ud i tern og kom det i en gryde sammen med mælken. Varm det langsomt op indtil smørret er smeltet, og mælken er fingervarm. Hæld blandingen i en skål.
  • Smulr’ gæren og opløs den i den fingervarme mælk. Hvis mælken er for varm, så lad den køle en smule af.
  • Tilsæt æg, rørsukker, kardemomme og salt, og rør det hele godt rundt. Kom hvedemel i lidt efter lidt og rør godt rundt. Hold igen med melet, da der kan være stor forskel på meltyper.
  • Ælt dejen godt sammen – gerne med en røremaskine i 5 minutter ved mellemhøj hastighed. Dejen skal æltes indtil den er smidig. Lad den efterhæve tildækket på køkkenbordet i 1-1 ½ time indtil den er hævet til dobbelt størrelse.

Remonce

  • Kom smør, sukker og kanel i en skål og pisk det hele godt sammen med en elpisker.

Kakaoglasur

  • Sigt flormelis og kakao ned i en skål, tilsæt kogende vand og rør det hele godt sammen med en ske.

Saml kanelstangen

  • Kom dejen ud på et bord drysset med mel og rul den ud med en kagerulle til en firkant i ca. ½ cm højde. Smør remoncen jævnt ud på dejen ved hjælp af en dejskraber.
  • Rul dejen sammen til en rullade og skær den over på midten, så du har to lige store halvdele. Lig dem på en bageplade med bagepapir med enderne nedad.
  • Klip nu diagonalt ned i kanelstængerne med en saks, med ca. 2 cm mellemrum – du skal ikke klippe helt igennem, men næsten (se billedet nedenfor). Kryds siderne skiftevis til venstre og højre og tryk dem lidt ned. Lad kanelstængerne efterhæve i 30 minutter og tænd imens ovnen på 200 grader varmluft. Pisk ægget godt sammen og pensel kanelstængerne. Bag dem i ovnen i ca. 18 minutter indtil de er gyldenbrune på toppen.
  • Lad dem køle af og top med kakaoglasur.
Sådan klipper du en kanelstang
Kanelstang med gærdej