En lækker, svampet skærekage med kakao i bradepande. Sød og syndig, toppet med den lækreste cappuccinocreme lavet på kaffe og hvid chokolade. Denne her kage kan ikke andet end at være et hit hos de fleste! Vil du gøre den ekstra lækker, så tilsæt 200 g hakket mørk chokolade, og den vil være enhver chokoladeelskers drøm.

Kagen er hurtig at lave, og passer til alle slags anledninger. Den er dejlig nem at tage med sig, hvad enten det er til uddeling i skolen eller på arbejdet. Når der skal bages til mange, skal det være nemt, og her er en bradepandekage perfekt! Lav kagen aftenen før, så du har den klar til dagen efter. Kagen har godt af at trække natten over, så det er helt perfekt.

Opskrift på kkaokage med cappuccinocreme

Tilberedning20 min
Bagetid30 min
Samlet tid50 min
Ret: Kage
Antal: 15 stk

INGREDIENSER

Kakaokage

  • 50 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 250 g rørsukker
  • 50 g kakaopulver
  • ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
  • tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg

Cappuccinocreme

  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g smør
  • 4 spsk espressoshots eller stærk kaffe
  • 200 g flormelis

Topping

  • 100 g hasselnødder
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Kakaokage
  • Smelt smørren og lad den afkøle.
  • Rør de tørre ingredienser sammen og tilsæt smør, mælk og æg. Pisk det hele sammen med en elpisker indtil massen er ensartet.
  • Kom dejen i en bradepande med bagepapir og bag den i ovnen ved 220 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter. Lav glasuren og rist hasselnødderne imens.

Cappuccinocreme

  • Hak chokoladen og kom den i en varmefast skål sammen med smør og kaffe. Smelt det over et vandbad – rør jævnligt i massen.
  • Tag skålen af varmen og sigt flormelisen i. Rør massen sammen til den er ensartet uden klumper.
  • Lad glasuren trække indtil kagen er færdig og afkølet.

Afskallede hasselnødder

  • Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem gyldne i ovnen ved 150 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter – de må ikke blive for mørke!
  • Lad hasselnødderne køle af og fjern dernæst skallen ved at lægge dem i et rent viskestykke og gnide skallen af dem inde i viskestykket.
  • Kom hasselnødderne uden skal på et skærebræt og hak dem groft.

Topping

  • Kom glasuren på kagen og top med afskallede hasselnødder.
Kakao kage med cappuccinocreme
Kakaokage