Frugtsalat med råcreme, også kaldet abemad, er en rigtig 80’er klassiker, som aldrig går af mode. Et lækkert mix af fintskårede frugter, toppet med en fløjlsblød vaniljecreme og hakket mørk chokolade. En dejlig let dessert, som passer perfekt efter et tungt hovedmåltid.
Frugtsalat er sådan en nem dessert, hvor det sværeste element er råcremen. Det eneste en god råcreme kræver er pasteuriserede æggeblommer, sukker og vanilje, som piskes hvidt og luftigt. Du kan selv bestemme, hvilke frugter du vil bruge og servere desserten i små skåle, anrettet med råcreme og hakket mørk chokolade. Du kan også lave en stor skål med friskhakket frugt og lade dine gæster bestemme mængden af råcreme og chokolade.
Opskrift på frugtsalat med råcreme
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Råcreme
- 4 pastauriserede æggeblommer
- 3 spsk sukker
- ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
- 2 dl fløde
Frugtsalat
- 2 bananer
- 1 appelsin
- 2 æbler
- 1 mango
- 100 g vindruer
- 1 granatæble
- 50 g chokolade 70%

FREMGANGSMÅDE
Råcreme
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepulver hvidt og luftigt med en elpisker.
- Pisk flødeskummen stiv, vend flødeskummen i æggeblommemassen og stil cremen på køl i minimum en halv time.
Frugtsalat
- Skræl og skær frugterne i mindre stykker og kom dem i en skål. Anret frugten i fire skåle og top med råcreme og hakket mørk chokolade.
