Grøn karry er en asiatisk, cremet ret lavet på kokosmælk med masser af smag fra både ingefær, citrongræs og frisk basilikum.
Grøn karry er, i modsætning til rød og gul karry, en mildere paste, men i selskab med chili får retten den helt rigtige karakter. Er du mere til rød karry, kan du også finde min bedste opskrift på kylling i rød karry og kokosmælk.
Retten er en skøn aftensmad, som kan varieres, med de grøntsager du bedst kan lide, og kan både laves med eller uden kød. Server retten med kogte ris eller nudler.
Opskrift på kylling i grøn karry
INGREDIENSER
- 650 g kyllingefileter
- 2 spsk grøn karry
- 1 tsk salt
- 10 g ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili (kan undlades)
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk fiskesauce
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk rørsukker
- 1 tsk tørret citrongræs (kan undlades)
- ½ lime
- 1 håndfuld slikærter
- 1 broccoli
- 2 forårsløg
- 1 dl edamamebønner
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Olivenolie til stegning
Servering
- Ris
- Frisk basilikum
FREMGANGSMÅDE
- Skær kyllingefileterne i mindre tern. Steg dem brune ved hård varme på en wok pande med olivenolie og grøn karry paste. Krydr’ med salt og peber. Tag kyllingen af panden og kom den i en skål.
- Skræl ingefæren med en teske og hak det fint. Pres hvidløget og snit chilien fint. Varm igen panden op med olie og svits ingefær, hvidløg og chili et øjeblik under omrøring. Tilsæt kokosolien, fiskesauce, sojasauce, rørsukker, citrongræs og limesaft og lade det hele simre.
- Halver sukkerærterne, del broccolien i små buketter og snit forårsløgene fint. Kom grøntsagerne på panden til kokosmælken sammen med edamamebønner. Hak basilikum groft og kom det i panden til de øvrige ingredienser.
- Smag til og tilsæt evt. salt og peber. Server retten med ris og pynt med basilikum.