Opskrift fra Christinabønding.dk
Opskrift på pizza med tun og løg
Tilberedning30 min
Hæve og bagetid2 t 13 min
Samlet tid2 t 43 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 2 personer
Pizzadej
- 1,5 dl vand koldt
- 10 g gær
- 15 g sukker
- 300 g hvedemel (gerne typo 00 med god hæveevne)
- 1 spsk olivenolie
- 20 g salt
Tomatsauce
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld frisk basilikum
Pizzafyld
- 2 friske mozarellaer
- Olivenolie til stegning
- 2 dåser tun i olie
- 1 rødløg
- Frisk basilikum
Pizzadej
Kom det kolde vand i en skål, smulr’ gæren heri og opløs det.
Tilsæt sukker, rør rundt og opløs det.Kom halvdelen af hvedemelet i og rør rundt.
Tilsæt dernæst olie og salt og rør igen rundt. Kom det sidste af hvedemelet i og ælt det hele godt sammen. Brug gerne en røremaskine og lad det ælte i 10 minutter. Dejen kan godt virke usammenhængende i starten, men efter noget tid bliver den glat og smidig.
Smør dejen ind i olivenolie og lad den hæve på køl i en tætlukket beholder i 1 time. Skær dejen ud i fire lige store stykker og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i endnu 1 time. Lav imens tomatsaucen.
Tomatsauce
Finhak løget og steg det gyldenbrunt i en varm gryde med olivenolie.Pres hvidløget og steg det sammen løg, tomatkoncentrat og krydderierne i 1 minuts tid uden at det brænder på.
Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og friskhakket basilikumblade. Lad det simre imens dejen pizzadejen hæver.
Pizzafyld og bagning
Rul hver dejklump ud på et meldrysset bord med en kagerulle – pizzabundene må gerne være lidt rustikke.
Kom bundene på to bageplader med bagepapir (gerne en pizzasten hvis du har en). Fordel tomatsaucen på de fire pizzaer, top med mozzarella, fordel tunen og bag pizzaerne en af gangen i en brandvarm ovn ved 275 grader i ca. 13 minutter til bundene er sprøde og osten er gyldenbrun. Top pizzaerne med blade af frisk basilikum.