Den müsli du kan købe i Supermarkedet står i stærk kontrast til denne sprøde hjemmelavede granola. Gør det til en god vane at lave en stor portion granola en gang hver anden uge eller en gang i måneden, så har du altid en lækker topping til din skyr, yoghurt eller smoothie bowle. Top den fx på en lækker sund greenie, brombærsmoothie eller en chiagrød.
Opskrift på hjemmelavet granola
INGREDIENSER
- 500 g havregryn
- 200 g valnødder
- 150 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 150 g mandler
- ½ dl kokosolie
- 1 dl ahornsirup
- 50 g kokosmel
- ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
- 2 tsk stødt kardemomme
- 2 spsk stødt kanel
FREMGANGSMÅDE
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
- Smelt kokosolien i en gryde ved svag varme og tilsæt ahornsiruppen. Hæld blandingen over de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen.
- Fordel blandingen jævnt på to bageplader med bagepapir og bag det i ovnen ved 150 grader almindelig ovn i 35 – 40 minutter. Rør rundt jævnligt.
- Tag granolaen ud af ovnen når den er sprød og gylden. Lad den køle af og hæld den i lufttætte beholdere.