Den müsli du kan købe i Supermarkedet står i stærk kontrast til denne sprøde hjemmelavede granola. Gør det til en god vane at lave en stor portion granola en gang hver anden uge eller en gang i måneden, så har du altid en lækker topping til din skyr, yoghurt eller smoothie bowle. Top den fx på en lækker sund greeniebrombærsmoothie eller en chiagrød.

Opskrift på hjemmelavet granola

Tilberedning5 min
Bagetid40 min
Samlet tid45 min
Ret: Brunch, Morgenmad
Antal: 2 glas

INGREDIENSER

  • 500 g havregryn
  • 200 g valnødder
  • 150 g græskarkerner
  • 100 g sesamfrø
  • 150 g mandler
  • ½ dl kokosolie
  • 1 dl ahornsirup
  • 50 g kokosmel
  • ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk stødt kanel
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Smelt kokosolien i en gryde ved svag varme og tilsæt ahornsiruppen. Hæld blandingen over de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen.
  • Fordel blandingen jævnt på to bageplader med bagepapir og bag det i ovnen ved 150 grader almindelig ovn i 35 – 40 minutter. Rør rundt jævnligt.
  • Tag granolaen ud af ovnen når den er sprød og gylden. Lad den køle af og hæld den i lufttætte beholdere. 
Granola med kokosolie og ahornsirup