En hjemmelavet nutella, eller kakao spread om man vil, kan spises med god samvittighed på boller og pandekager. De tomme kalorier, er skiftet ud med mættende proteiner fra kikærterne og naturligt sukker fra dadlene. Nutellaen er meget simpel at lave, og kan holde sig i køleskabet i en uges tid.
Opskrift på sund nutella lavet på kikærter
INGREDIENSER
- 1 dåse kikærter (400 g)
- 100 g dadler uden sten
- 1 spsk kakao
- ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
- 2 spsk kokosolie
- 1 knivspids salt
FREMGANGSMÅDE
- Smelt kokosolien i en gryde.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det hele sammen til massen opnår en cremet konsistens.
- Opbevar nutellaen på køl og smør den på hjemmebagt brød.
Gud hvor lyder det bare lækkert! 😀 Go ide at lave den på kikærter 🙂
Hej Anna
Ja jeg synes også det er virkelig genialt!! Sund og velsmagende, det kan vi li 🙂
Hvor meget bliver der ca. ud af en portion? Jeg skal lave opskriften med min 6. klasse i madkundskab 😉