Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pølsehorn med hjemmelavet ketchup

Pølsehorn er og blive bare et hit, og det har det altid været i min verden – især på madpakken! Min søndag stod i familien tegn, og de nyder godt af at smage på mine lækkerier, når jeg går i selvsving i køkkenet. Disse her er fyld med smag fra den friskhakkede timian og indeni er de smurt med den lækreste hjemmelavede ketchup, som gør dem ekstra smagsfulde og mindre tørre at spise.

Mangler du flere idéer til madpakken, kan du finde masser af inspiration her.

Opskrift på pølsehorn med hjemmelavet ketchup

Du skal bruge (16 pølsehorn):

Hjemmelavet ketchup
2 store tomater
1 lille æble
1 spsk. paprika
1 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. sukker
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
1 tsk. jævnet majsstivelse (opløst i koldt vand)

Pølsehorn 
50g gær
1 dl mælk
1 dl skyr
1 håndfuld friskhakket timian
1 æg
300g hvedemel
100g grahamsmel
1 tsk. salt
1 spsk. honning
1 spsk. olie
8 lange pølser der deles i 2
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Hjemmelavet ketchup

  1. Start med at skære tomater og æble i tern.
  2. Sautér dem i en gryde sammen med paprika, tomatkoncetrat, sukker og eddike.
  3. Kog blandingen indtil æblerne er møre og blend det til ensartet masse med en stavblender.
  4. Kom ketchuppen i en sigte og sig væden fra.
  5. Jævn ketchuppen med maizena.

Pølsehorn 

  1. Lun mælken i en gryde til det er fingervamt.
  2. Kom mælken i en skål og rør gæren godt ud i mælken.
  3. Tilsæt skyr, timian, olie, honning, æg og salt. Rør det hele sammen.
  4. Tilsæt melet og ælt dejen. Den må ikke være for tør men heller ikke for klistret, så tilsæt evt. ekstra mel hvis der mangler.
  5. Lad dejen hæve i minimum en time tildækket et lunt sted.
  6. Efter hævningen rulles dejen ud på et meldækket bord med en kagerulle. Skær dejen ud i 16 trekanter, smøre dem med ketchup og læg en halv pølse på den brede ende og rul dejen rundt om den.
  7. Lig pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter tildækket et lunt sted.
  8. Pisk et æg sammen, pensel pølsehornene og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne.

Den overskydende ketchup kan serveres sammen med pølsehornene, til dem der ønsker ekstra. Den kan også gemmes i et skoldet glas. Hver opmærksom på at holdbarheden er begrænset. 

Hjemmelavede pølsehorn
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *