Opskrift fra Christinabønding.dk
Udskriv

Opskrift på pølsehorn med hjemmelavet ketchup

Tilberedning20 min
Hæve og bagetid1 t 40 min
Samlet tid2 t
Antal: 16 stk

INGREDIENSER

Hjemmelavet ketchup

  • 2 tomater (store)
  • 1 æble
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk æbleeddike
  • Salt og peber
  • 1 tsk majsstivelse

Pølsehorn

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl skyr
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olie
  • 8 pølser
  • 1 æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Hjemmelavet ketchup

  • Skær tomater og æble i tern og sautér dem i en gryde sammen med paprika, tomatkoncetrat, sukker og eddike.
  • Kog blandingen indtil æblerne er møre og blend det til ensartet masse med en stavblender.
  • Kom ketchuppen i en sigte og sig væden fra. Jævn ketchuppen med majsstivelse opløst i koldt vand.

Pølsehorn

  • Lun mælken i en gryde til det er fingervarm og kom den i en skål. Rør gæren godt ud i mælken.
  • Tilsæt skyr, friskhakket timian, olie, honning, æg og salt. Rør det hele sammen.
  • Tilsæt melet og ælt dejen. Den må ikke være for tør men heller ikke for klistret, så tilsæt evt. ekstra mel hvis der mangler. Lad dejen hæve i minimum en time tildækket et lunt sted.
  • Skær pølserne over i halve så du har 16 stykker. Rul dejen ud på et meldæket bord med en kagerulle efter hævningen. Skær dejen ud i 16 trekanter, smør dem med ketchup og læg en pølse på den brede ende og rul dejen rundt om den.
  • Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter tildækket et lunt sted. Pensel pølsehornene med et sammenpisket æg g bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter til de er gyldnebrune.