Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hjemmelavet brombærmarmelade

Der er ikke noget bedre end en hjemmelavet marmelade ovenpå nybagte boller, friske rundstykker eller pandekager. Her finder du opskriften på den lækreste marmelade med brombær.

Find også opskriften på jordbær-rabarber marmelade.

Opskrift på brombærmarmelade

Du skal bruge (1 portion):

1,5 kg friske brombær 750 g sukker (eller efter smag)
1 brev geleringspulver
Konserveringsmiddel (atamon)

Fremgangsmåde

  1. Start med at bland geleringspulveret med 3 spsk af sukkeret.
  2. Skyld brombærrene og kom dem i en gryde og bring dem i kog med resten af sukkeret.
  3. Lad brombær og sukker koge i ca. 10 minutter uden låg. Lad det skumme og tag det derefter af varmen.
  4. Kom geleringsblandingen i under omrøring og rør godt, så eventuelle klumper røres ud.
  5. Kog nu blandingen op under omrøring i et halvt minut.
  6. For at tjekke konsistensen af syltetøjet, tages et par skefulde marmelade op og lægges på en underkop, så det hurtigt afkøles. Her kan du se om syltetøjet har den rigtige konsistens. Hvis den virker for tynd, kan du koge den op igen med ekstra geleringspulver.
  7. Rengør de glas du ønsker at opbevare syltetøjet i. Skold glassende og skyl dem med flydende konserveringsmiddel.
Brombør syltetøj
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *