Jeg synes virkelig, man kan smage forskel på den marmelade du køber sammenlignet med den hjemmelavede, især hvis der er brugt friske bær. Her er opskriften på den lækreste marmelade med jordbær og rabarber.
Opskrift på jordbær-rabarber marmelade
Du skal bruge (1 glas):
800 g rabarber
400 g friske jordbær
550 g sukker
1 brev rød melatin
1 spsk. flydende atamon
Fremgangsmåde
- Kom jordbærrene i en gryde og hæld sukkeret over dem.
- Vask rabarberne grundigt i koldt vand og skær dem i små stykker.
- Kom rabarberne i gryden, rør forsigtigt rundt og lad bærrene stå til de safter.
- Kog bærblandingen i ca. 15 minutter.
- Bland melanin med lidt sukker og rør blandingen i marmeladen og kog i ca. 2 minutter.
- Skyld nogle opbevarings glas med atamon og hæld marmeladen deri.