Opskrift fra Christinabønding.dk
Risnudelsalat med kylling
Udskriv

Opskrift på vietnamesiske nudler med kylling

Tilberedning30 min
Trækketid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Kylling med citrongræs

  • 2 stilke frisk citrongræs
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk brun sukker
  • 1 spsk rapsolie
  • 900 g kyllingefilet

Nuoc cham sauce

  • 1 dl vand kogt
  • 2 spsk sukker
  • ¼ rød chili (eller tørret chili)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl fiskesauce
  • 4 spsk risvinseddike
  • 3 spsk limesaft

Servering

  • 500 g risnudler
  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • ¼ rød chili
  • 200 g peanuts
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt frisk koriander

FREMGANGSMÅDE

Kylling med citrongræs

  • Snit citrongræs og hvidløg helt fint og bland det sammen med fiske- og sojasauce, limesaft, brun sukker og rapsolie.
  • Kom kyllingefileterne i en frysepose og overhæld dem med marinaden. Lad dem trække på køl mindst 1 time - gerne længere.
  • Kom kyllingefileterne på en varm pande med olie. Gem den overskydende marinade til senere.
  • Steg kyllingefileterne gyldenbrune på begge sider ved middel varme - de skal ikke være gennemstegte endnu.
  • Tag kyllingefielterne af panden og skær dem i skiver. Kom dem på panden igen og overhæld dem med marinaden. Lynsteg dem ved høj varme indtil de er gennemstegte men møre - det er vigtigt at de stadig er saftige!

Nuoc cham sauce

  • Opløs sukkeret i det varme vand.
  • Hak chili og hvidløg helt fint og bland det sukkervand og de øvrige ingredienser sammen.
  • Lad saucen trække - gerne mindst 1 time.

Servering

  • Kog risnudlerne som anvist på pakken.
  • Skær grøntsager i julienne (tynde stave) og hak chili fint. Hak peanuts groft.
  • Kom risnudlerne i 4 skåle, fordel nuoc cham saucen over dem og vend det godt. Anret grøntsagerne, top med chili, peanuts, mynte og koriander.