Opskrift fra Christinabønding.dk
Opskrift på vietnamesiske nudler med kylling
Tilberedning30 min
Trækketid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer
Kylling med citrongræs
- 2 stilke frisk citrongræs
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk fiskesauce
- 1 spsk sojasauce
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk brun sukker
- 1 spsk rapsolie
- 900 g kyllingefilet
Nuoc cham sauce
- 1 dl vand kogt
- 2 spsk sukker
- ¼ rød chili (eller tørret chili)
- 1 fed hvidløg
- ½ dl fiskesauce
- 4 spsk risvinseddike
- 3 spsk limesaft
Servering
- 500 g risnudler
- 4 gulerødder
- 1 agurk
- 1 mango
- ¼ rød chili
- 200 g peanuts
- 1 bundt mynte
- 1 bundt frisk koriander
Kylling med citrongræs
Snit citrongræs og hvidløg helt fint og bland det sammen med fiske- og sojasauce, limesaft, brun sukker og rapsolie.
Kom kyllingefileterne i en frysepose og overhæld dem med marinaden. Lad dem trække på køl mindst 1 time - gerne længere.
Kom kyllingefileterne på en varm pande med olie. Gem den overskydende marinade til senere.
Steg kyllingefileterne gyldenbrune på begge sider ved middel varme - de skal ikke være gennemstegte endnu.
Tag kyllingefielterne af panden og skær dem i skiver. Kom dem på panden igen og overhæld dem med marinaden. Lynsteg dem ved høj varme indtil de er gennemstegte men møre - det er vigtigt at de stadig er saftige!
Nuoc cham sauce
Opløs sukkeret i det varme vand.
Hak chili og hvidløg helt fint og bland det sukkervand og de øvrige ingredienser sammen.
Lad saucen trække - gerne mindst 1 time.
Servering
Kog risnudlerne som anvist på pakken.
Skær grøntsager i julienne (tynde stave) og hak chili fint. Hak peanuts groft.
Kom risnudlerne i 4 skåle, fordel nuoc cham saucen over dem og vend det godt. Anret grøntsagerne, top med chili, peanuts, mynte og koriander.