På efterårets mørke og kolde aftener findes der ikke noget bedre end hjemmelavet suppe, og så er det utrolig nemt at lave selv!

Suppe er en rigtig god måde at få sine rester i køleskabet brugt på, og i det hele taget en god måde at få en masse lækre vintergrøntsager spist. Denne gang blev min variation af suppe med græskar, ingefær, chili og citrongræs. Den er virkelig frisk og lækker og smager fantastisk sammen med disse sprøde speltboller.

Opskrift på græskarsuppe

Du skal bruge (ca. 4 personer):

1 hokkaido græskar (ca. 1 kg)
1 stilk citrongræs
25g skrællet frisk ingefær
1 rød chili (efter behov – smag på den!)
1 l grønsagsbouillon
1 usprøjtet citron
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

Topping:
50g græskarkerner
1 stor gulerod

Fremgangsmåde

  1. Halver græskarret og skrab kernerne ud.
  2. Skræl græskarret og skær frugtkødet i tern.
  3. Fjern de yderste blade på citrongræsset og snit det meget fint.
  4. Skær ingefær og chili i mindre stykker.
  5. Brun græskar, citrongræs, chili og ingefær i en gryde med lidt olie i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt bouillon og lad suppen simre til alt er mørt – Det tager ca. 20 minutter.
  7. Riv citronskallen fint, pres saften og blend suppen til en ensartet masse.
  8. Smag den til med citron, salt og peber.
  9. Rist græskarkerne på en tør pande. Skræl og sker gulerødderne ud i tern og sauter dem på en pande med olivenolie.
  10. Server suppen med en lun speltbolle og top den med ristede græskarkerner og sauterede gulerødder.