Sprøde, saltede mandler perfekte som snack til et glas vin, øl eller lemonade. Lav gerne en stor portion, som du kan have stående i skabet.

Mandlerne kan også vendes i kanel, paprika, spidskommen, tørrede krydderurter, chilli mm. Se bl.a. opskriften på lakridsmandler eller honningristede mandler. Du kan også bruge andre slags nødder som fx cashewnødder.

Opskrift på saltede mandler

Du skal bruge (1 portion):

1 dl vand
1 spsk. salt
200 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand og salt på en pande, lad det koge indtil salten er opløst.
  2. Tilsæt mandlerne og lad dem suge vandet til sig ved middel varme indtil vandet er fordampet og mandlerne er omgivet af salt.
  3. Kom de salte mandler på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader i 15 minutter til de er sprøde. Rør i dem et par gange undervejs.
  4. Lad dem køle af og kom den i en lufttæt beholder.
Saltmandler