Her får i opskriften på en bagt müsli med en perfekt syrlighed fra bærerne og en lækker sødme fra kokos, banan og vanilje. Den syrlige skyr passer perfekt som tilbehør til den lune müsli. Den bagte müsli fungerer rigtig godt som et anderledes morgenmåltid, men er også en god som en sundere eftermiddagssnack eller dessert.

Havregryn eller skyr, er de to ting der som oftest ses på min morgentallerken. Det lyder umiddelbart ikke særlig interessant, men så snart man tænker lidt kreativt, kan disse to ingredienser varieres til det uendelige. Normalt bruger jeg havregryn til at lave en god portion havregrød som fx havregrød med dadler eller havregrød med banan og kanel. Skyr spiser jeg oftest som en smoothiebowl som fx denne jordbær smoothiebowl.

Opskrift på bagt müsli med bær

Du skal bruge (2 store portioner):

30g nødder (fx mandler og hasselnødder)
20g rosiner
10g solsikkekerner
10g græskarkerner
1 dl  havregryn
2 spsk. kokos
100g frossen frugt (fx hindbær, blåbær eller et mix)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
1 æg
2 dl mælk
1 banan
Tærtefad

Tilbehør:
Skyr
1/2 banan

Fremgangsmåde

  1. Hak nødderne groft og bland dem sammen med havregryn, solsikkekerner, rosiner, græskarkerner, kokos, bagepulver og vaniljepulver.
  2. Pisk mælk og æg sammen i en anden skål.
  3. Skær bananerne i skiver og fordel dem i bunden af et lille tærtefad.
  4. Hæld kogene vand over bærene og lad dem stå 1 minut før de fordeles over bananerne i tærtefadet.
  5. Kom müsliblandingen kommes over bærerne og bag den i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i 20 minutter.
  6. Lad den køle af og server med skyr og top med bananer.