Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tunfrikadeller med bulgursalat

Nemme, lækre tunfrikadeller med en frisk salat med bulgur, tangsalat, ærter og broccoli, toppet med honningristede mandler.

Tunfrikadellerne kan laves på ingen tid, og kan også servere en frisk ærtepuré eller spises til frokost på et stykke ristet rugbrød med avocado og pesto.

Opskrift på tunfrikadeller

Du skal bruge (4 personer):

Tunfrikadeller (ca. 12 stk.)

2 dåser tun i vand
1 æg
1 håndfuld hakket purløg
½ hakket rødløg rødløg
1 presset fed hvidløg
1 dl mælk
Lidt friskpresset citronsaft
50g havregryn
Friskkværnet salt og peber
Olivenolie til stegning

Grøn bulgursalat

1 dl bulgur
1 pose tangsalat
½ broccoli hoved
50g optøede ærter
1 spsk. citronsaft
1/2 dl honningristede saltmandler (se opskrift nedenfor)

Honningristede saltmandler

½ dl mandler
1 spsk. honning
1/2 tsk. havsalt

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen.
  2. Form frikadellerne med en ske og din hule hånd.
  3. Steg frikadellerne på en varme pande med olivenolie på en varm pande ved jævn varme i ca. 6 minutter på hver side.

Grøn bulgursalat

  1. Kog bulguren som anvist på pakken og lad den køle helt af.
  2. Blancher broccolien over et vandbad i et par minutter.
  3. Bland den afkølede bulgur, tangsalaten, broccolien, de optøede ærter og pres en smule citronsaft over salaten. Top med grofthakkede honningristede mandler.

Honningristede saltmandler

  1. Varm en pande godt op og tilsæt honningen.
  2. Lad honningen smelte og tilsæt dernæst mandlerne.
  3. Lad dem stege på panden ved svag varme indtil honningen har sat sig godt fast.
  4. Drys med groft salt og lad dem køle af.
Christina Bønding
1 kommentar
  • healthup
    31 . 10 . 2013

    Tak for linket 🙂
    KH.

    Kommenter

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *