Jeg havde nogle overmodne bananer liggende herhjemme, og hvorfor smide dem ud, når man kan bage de lækreste sunde kager med dem.
Oftest bruger jeg dem i mine sunde bananpandekager, og ellers har jeg brugt dem til at bage sunde banan- og havregrynscookies med. Denne gang blev det til sunde muffins med kokos, som ikke har set skyggen af raffineret sukker, men får i stedet al sin naturlige sødme fra dadler, kokos og bananer. Kagerne er bagt uden mel, og derfor også glutenvenlige.
Kagerne er en rigtig lækker eftermiddagssnack, og kan nemt tages med på farten i skole og på arbejde, når lækkersulten melder sig sidst på dagen. De holder sig godt og har en rigtig lækker svampet konsistens, og kan med fordel fryses ned.
Opskrift på sunde muffins med banan
Du skal bruge (ca. 10 muffins):
150g dadler uden sten
100g mandler
2 modne bananer
6 æg
½ tsk. ren vaniljepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. stødt kardemomme
50g kokosmel
10 muffinsforme
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser, undtagen kokosmelet i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse.
- Vend kokosmelet i blandingen og hæld dejen i muffinforme.
- Bag muffinsene i ovnen ved 160 grader i 30 minutter.
- Lad dem afkøle og server dem mens de stadig er lune.