Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.
Hjemmelavede knækbrød er nemme at bage, og er et kæmpe hit som snack eller i madpakken. De her er fyldt med masser af fibre og sundt fedt, og så smager de fantastisk! Spis dem som tilbehør til tapas eller suppe, spis dem som de er eller top dem med ost og smør, hummus, sund nutella eller ærtepuré.
Opskrift på hjemmelavede knækbrød
UDSTYR
INGREDIENSER
- 35 g havregryn
- 260 g frø og kerner (fx hørfrø, græskarkerner, solsikkefrø)
- 175 g hvedemel
- 40 g rugmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 dl vand
- 1¼ dl olivenolie
FREMGANGSMÅDE
- Rør dejen godt sammen.
- Del dejen i 2 og rul dem ud til en firkant mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse. Fjern de øverste bagepapirer og kom dem dejen over på hver sin bradepande.
- Skær hver portion dej over i 16 mindre firkanter med en kniv eller i den størrelse du ønsker. Bag dem i ovnen én bageplade af gangen ved 180 grader varmluft ovn i 25-30 minutter. Gentag med den anden portion.
- Lad knækbrødene afkøle og bræk dem fra hinanden.
Det er helt sikkert at jeg skal prøve at bage de knækbrød. Super lækker opskrift.
De er så nemme at lave, og de fleste ingredienser har man derhjemme i forvejen 🙂 Man kan sagtens skifte nogle af kernerne ud med hvad man nu lige har fx smager græskarkerner også rigtig godt i dem her. God fornøjelse med det!