Spaghetti med kødsauce, eller spaghetti bolognese, er en vaskeægte hverdagsklassiker. Det er en hurtigt og nem ret og et hit hos alle aldre!
Hvis du vil fremtrylle en bolognese med masser af smag, lader du den simre, så længe du kan. Jo længere, jo bedre smag! Tilsæt blendede, soltørrede tomater, for at skabe en intens smag af tomat og top bolognesen med friskhakket estragon, for at tilføre en dejlig, let krydret lakridsagtig smag. Det lyder måske ikke som en kombination, du har prøvet før, men du bliver overrasket, for det smager skønt! Og endnu bedre bliver det, når kødsaucen toppes med friskhøvlet parmesan der smelter på den rygende varme kødsauce.
Opskrift på spaghetti bolognese
INGREDIENSER
- 175 g champinonger
- 1 løg mellemstort
- 450 g hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 100 g tomatkoncentrat
- ½ oksebouillon
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk paprika
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 3 spsk soltørrede tomater
- 60 g gulerødder
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie til stegning
Desuden
- 500 g frisk pasta
- Frisk parmesan
- 1 håndfuld frisk estragon
FREMGANGSMÅDE
- Skyl champignongerne grundigt og skær dem i skiver. Steg dem i en varm gryde med olie indtil de har en sprød skorpe.
- Hak løget fint og sauter det i gryden med svampene. Tilsæt det hakkede oksekød og svits indtil det er gennemstegt.
- Tilsæt de hakkede tomater, tomatkoncentrat og krydderier. Blend de soltørrede tomater og kom dem i gryden til kødsaucen.
- Riv gulerødderne og tilsæt dem sammen med salt og peber. Lad kødsaucen simre ved middel varme under låg i minimum 30 minutter men gerne længere. Smag den til med krydderier, salt og peber.
- Kog pastaen og server den sammen med kødsaucen, friskrevet parmesan og grofthakket estragon.
Mangler du inspiration til nye børnevenlige retter, kan du bestille en måltidskasse direkte til døren med fokus på nem aftensmad for hele familien. Her finder du en oversigt over hvilke måltidskasser der findes.