Opskrift fra Christinabønding.dk
Spagetti med kødsauce
Udskriv

Opskrift på spaghetti bolognese

Tilberedning15 min
Simretid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • 175 g champinonger
  • 1 løg mellemstort
  • 450 g hakket oksekød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 100 g tomatkoncentrat
  • ½ oksebouillon
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 3 spsk soltørrede tomater
  • 60 g gulerødder
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

Desuden

  • 500 g frisk pasta
  • Frisk parmesan
  • 1 håndfuld frisk estragon

FREMGANGSMÅDE

  • Skyl champignongerne grundigt og skær dem i skiver. Steg dem i en varm gryde med olie indtil de har en sprød skorpe.
  • Hak løget fint og sauter det i gryden med svampene. Tilsæt det hakkede oksekød og svits indtil det er gennemstegt.
  • Tilsæt de hakkede tomater, tomatkoncentrat og krydderier. Blend de soltørrede tomater og kom dem i gryden til kødsaucen.
  • Riv gulerødderne og tilsæt dem sammen med salt og peber. Lad kødsaucen simre ved middel varme under låg i minimum 30 minutter men gerne længere. Smag den til med krydderier, salt og peber.
  • Kog pastaen og server den sammen med kødsaucen, friskrevet parmesan og grofthakket estragon.