Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.

En dejlig frisk forret med laks og spinat, som ikke tager særlig lang tid at lave. Lakserullerne kan med fordel laves dagen før, da de har godt af at trække på køl. Dagen efter kan du nemt skære dem ud inden gæsterne kommer.

Server dem både til festlige lejligheder eller en dejlig gæstemiddag derhjemme. Du kan også spise dem som tilbehør til en god frokost eller en salat.

Opskrift på lakseroulade

Forberedning0 min
Tilberedning30 min
Samlet tid30 min
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Antal: 12 ruller

INGREDIENSER

  • 2 æg
  • 400 g optøet spinat
  • 0,5 dl mælk
  • 0,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 100 g flødeost
  • 2 håndfulde dild
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 160 g røget laks

Til servering

  • Feldsalat
  • Citronskiver
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Del æggene i blommer og hvide. Pres spinaten helt fri for væske og rør den sammen med mælk, æggeblommer, salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen med en dejskraber. Kom spinatblandingen på en bageplade med bagepapir med dejskraberen i målene 30 x 25 cm. Bag den i 15 minutter ved 180 grader varmluft ovn til den er gyldenbrun. Lad den køle af og fjern bagepapiret forsigtigt.
  • Rør flødeost sammen med dild, citron, salt, peber og cayennepeber. Smag den til. Smør flødeostcremen ovenpå spinatbunden med en dejskraber med 2 cm fri rundt ved alle sider.
  • Fordel laksen på spinatbunden med flødeost og rul den sammen på den lange side. Lad rullen trække lidt på køl inden den skæres ud til roulader med en kniv der tørres med en køkkenrulle mellem hver skive.
  • Anret rullerne med feldsalat og server med citronskiver.
Lakseroulade med spinat