Dette indlæg er udgivet i samarbejde med eatgrim.dk// Sponsoreret indhold.

Knuste kartofler er skønt tilbehør til alt slags kød, fisk eller som alternativ til pommes fritterne du serverer til din burger. Her koges kartoflerne, mases med en gaffel og toppes med olie, sennep, parmesan og frisk timian. Når kartoflerne bages i ovnen, får de en sprød skorpe, men er samtidig bløde indeni. Du kan nemt erstatte parmesanen med en anden ost og timian med estragon eller purløg.

Opskrift på knuste kartofler

Forberedning25 min
Tilberedning30 min
Samlet tid55 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • 800 g kartofler mellemstore
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk dijonsennep
  • Frisk parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Havsalt
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Skyl og rens kartoflerne – skrællen skal blive på. Kog dem i letsaltet vand til de er helt møre.Kom dem på en bageplade med bagepapir og pres dem flade med en gaffel. Kom lidt olie og sennep på hver kartoffel og mos det ind i kartoflerne.
  • Riv masser af parmesan over kartoflerne, top med friskhakket timian og godt med salt. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter til de er gyldenbrune.
Knuste kartofler i ovnen