Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jordbærtærte med pistaciemazarin

Jordbærsæsonen er forholdsvis kort, og derfor skal de nydes og spises i alt fra kager, morgenmad, salater eller dyppet i chokolade. De søde jordbær er indbegrebet af sommer, men når de forenes med en dejlig mazarinmasse, fås det ikke bedre. Her er mazarinmassen lavet med pistacienødder, som giver den klassiske jordbærtærte et skønt twist. En skøn kage, der får minderne om lune sommerdage frem.

Opskrift på jordbærtærte

Du skal bruge (1 tærte):

Mørdej (2 portioner)

165g koldt smør
3 spsk. flormelis
250g hvedemel
1 knivspids salt
1 æg
10g smør til smørelse
Tærteform med løs bund (20 cm i diameter)

Pistaciemazarin

80g usaltede pistacienødder
160g marcipan
1/2 vaniljestang
100g rørsukker
100g blødt smør
2 æg
60g hvedemel
75g mørk chokolade

Vaniljecreme

2 blade husblas
1/2 vaniljestang
50g rørsukker
3 æggeblommer
2 dl mælk
2 spsk. majsstivelse

Topping

500g danske jordbær
4 spsk. ribsgelé
20g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Skær smørret i mindre tern. Kom formelis, mel og salt i en skål og smuldr’ smørren heri. Ælt indtil massen hænger sammen – det er vigtigt at smørren ikke bliver for varm.
  2. Pisk ægget sammen med en gaffel og tilsæt det til smørmassen. Ælt det sammen indtil det netop hænger sammen.
  3. Del dejen i to og kom film rundt om dem. Stil den ene på køl i minimum 1 time. Kom den anden i fryseren, og gem den til næste gang, du skal bage tærte.
  4. Tag den ene dej ud af køleskabet og kom den ud på et meldrysset bord. Rul den ud med en kagerule til en rund form på størrelse med tærteformen. Smør tærteformen med smør og beklæd den med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel, og kom tærtefadet i fryseren i 20 minutter.
  5. Forbag tærtebunden i 12 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Pistaciemazarin

  1. Blend pistacienødderne til en ensartet masse.
  2. Skær marcipan i mindre stykker. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang, og bland kornene med en smule sukker, så du undgår at det klumper sig sammen. Kom marcipan, vanilje og sukker i en skål og pisk det hele godt sammen med en elpisker. Tilsæt det bløde smør og pisk igen til massen er ensartet. Kom æggene i ét af gangen og tilsæt til sidst hvedemelet, mens du pisker.
  3. Kom pistaciemazarinen på den forbagte tærtebund, og bag den i ovnen i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
  4. Tag tærten ud af ovnen. Hak chokoladen groft og smør den ud på den varme bund med en pensel. Afkøl kagen, befri den fra tærtebunden og kom den på et serveringsfad.

Vaniljecreme

  1. Læg husblassen i blød i 10 minutter.
  2. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang, og bland kornene med en smule sukker, så du undgår at det klumper sig sammen.
  3. Kom vanilje, sukker, æggeblommer, mælk og majsstivelse i en gryde og lade det koge under omrøring med et piskeris. Lad det boble i et par minutter indtil massen tykner.
  4. Vrid vandet fra husblassen og tilsæt det den varme creme, mens du pisker grundigt med et piskeris. Afkøl cremen helt.
  5. Fordel cremen på den afkølede tærtebund med en dejskraber.

Topping

  1. Nip jordbærrene, skyld dem godt og skær dem i skiver. Top kagen med jordbærskiverne. Start udefra og læg dem på i cirkler indtil du når midten.
  2. Smelt ribsgeléen i en gryde og pensel jordbærrene forsigtigt med geléen. Hak pistacienødderne groft og top jordbærkagen med dem.
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *