Svampede sandwichbrød med spinat og græskarkerner. Brødene er bagt med surdej, som gør dem ekstra luftige, men hvis du ikke har en surdej, kan de også sagtens bages uden. Brødene er helt perfekte at tage med på madpakken.

Opskrift på sandwichbrød med spinat

Forberedning20 min
Tilberedning19 min
Hævetid13 t
Samlet tid13 t 39 min
Ret: Bagværk, Frokost
Antal: 6 stk

UDSTYR

INGREDIENSER

 • 500 g vand (25 grader)
 • 2 g gær
 • 50 g aktiv surdej
 • 15 g salt
 • 50 g frisk spinat
 • 30 g græskarkerner
 • 150 g fuldkornshvedemel
 • 450 g økologisk hvedemel
 • Smagsneutral olie
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

 • Smulr’ gæren i vandet og opløs den. Tilsæt surdej og salt. Rør det hele godt sammen.
 • Hak spinaten fint og kom det i skålen sammen med græskarkerner og fuldkornshvedemel. Rør igen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør det hele sammen – gerne på en røremaskine i 10-15 minutter ved høj hastighed indtil dejen er smidig, glat og slipper skålen.
 • Smør en condibøtte (eller en skål med låg) med olie og hæld dejen heri.
 • Fugt hænderne og fold dejen fire gange på alle led. Lad dejen hæve 1 time og gentag processen 3 gange. Lad dejen hæve i yderligere 2 timer på køkkenbordet, så dejen hæver mindst 30% og får flotte luftbobler. Hvis temperaturen i rummet er meget koldt, skal den hæve lidt længere tid. Lad dejen hæve natten over i køleskabet – minimum 8 timer.
 • Tænd ovnen på 270 grader – gerne 1 time før så ovnen bliver godt varm.
 • Tag dejen ud af køleskabet og hæld dejen forsigtigt ud på et bord med mel. Hak 6 lige store og aflange stykker ud ved hjælp af dejskraberen. Form evt bollerne ved at skubbe dejen op under med dejskraberen. Kom dejskraberen ind under bolledejen og kom den forsigtigt på en bageplade med bagepapir.
 • Bag bollerne i ca 18 minutter til de er gyldenbrune og hårde, når du banker i bunden.