Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sandwichbrød med spinat

Svampede sandwichbrød med spinat og græskarkerner. Brødene er bagt med surdej, som gør dem ekstra luftige, men hvis du ikke har en surdej, kan de også sagtens bages uden. Brødene er helt perfekte at tage med på madpakken.

Opskrift på sandwichbrød med spinat

Du skal bruge (12 sandwichboller):

1 l koldt vand
10g gær
100g aktiv surdej
30g salt
100g spinat
60g græskarkerner
300g fuldkornshvedemel
900g hvedemel
Smagsneutral olie
1 dejskraber

Fremgangsmåde

  1. Smulr’ gæren i vandet og opløs den. Tilsæt surdej og salt. Rør det hele godt sammen.
  2. Hak spinaten fint og kom det i skålen sammen med græskarkerner og fuldkornshvedemel. Rør igen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør det hele sammen – gerne på en røremaskine i 1 minut ved lav hastighed og 5 minutter ved høj hastighed. Rør melet på siderne ned med en dejskraber og vend det rundt i dejen.
  3. Smør en bøtte eller en skål med låg med olie og hæld dejen heri.
  4. Fugt hænderne og fold dejen fire gange på alle led. Lad dejen hæve 1/2 time og gentag processen tre gange. Lad dejen hæve i yderligere 2 timer på køkkenbordet, så dejen hæver til lidt under det dobbelte og får flotte luftbobler. Hvis temperaturen i rummet er meget koldt, skal den hæve lidt længere tid.
  5. Lad dejen hæve natten over (minimum 12 timer) i køleskabet. Tag dejen ud af køleskabet og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
  6. Tænd ovnen på det højeste der er muligt (250-300 grader varmeluft). Gerne 30 minutter før så ovnen bliver godt varm.
  7. Hæld dejen forsigtigt ud på et bord med mel. Fold halvdelen af dejen over den anden. Stræk forsigtigt dejen ud til et rektangel og hak dejen over på langs med en dejskraber vendt i mel. Hav hele tiden godt med mel på bordet, da dejen er meget klistret. Hak hvert aflangt dejstykke ud i tre stykker ved hjælp af dejskraberen. Gør bollerne runde men aflange ved at skubbe dejen op under med dejskraberen. Kom dejskraberen ind under bolledejen og kom den forsigtigt på to bageplader med bagepapir.
  8. Bag én bageplade af gangen i ca. 19 minutter til bollerne er gyldenbrune og hårde, når du banker i bunden.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *