Jeg er helt vild med sødekartofler, og kan spise dem på alle tænkelige måder – pommes frittes, kartoffelmos, hummus og nu som pizza. Det lyder måske lidt sjovt at bruge søde kartofler som pizzabund, men denne her pizza er for lækker! Den er enormt velsmagende, men du må ikke forvente en sprød bund, som den originale pizza som oftest er. 

Er du mere til en almindelig pizzabund, kan du finde opskriften på pizza med serrano, rucola og pesto her. 

Opskrift på pizza med bund af søde kartofler

Du skal bruge (2 pizzaer):

Søde kartoffel pizzabund
500 g sødekartofler
3 æg
1 1/2 dl speltmel

Tomatsauce

1 lille dåse tomatkoncentrat
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum
Olivenolie til stegning

Fyld

1 frisk mozzarella (125g)
1 pakke serrano 
Basilikumblade

Fremgangsmåde

Søde kartoffel pizzabund

  1. Skræl og skær kartoflerne i grove tern. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  2. Blend kartoflerne til en ensartet masse, kom æg og mel i og rør det hele godt sammen.
  3. Del dejen i to og kom dem ud på en bageplade med bagepapir med en ske.
  4. Bag pizzabundene i ovnen i 30 minutter ved 220 grader varmeluft indtil de er gyldenbrune.
  5. Tag bundene ud af ovnen og kom fyldet på.

Tomatsauce

  1. Kom tomatkoncentrat i en gryde med olivenolie sammen med oregano, timian og presset hvidløg. Lad det stege et minuts tid uden at det brænder på.
  2. Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og peber. Lad det simre i et par minutter og smag den til.

Fyld og saml pizzaen

  1. Fordel tomatsaucen på begge pizzabunde og top med mozarella og serrano.
  2. Kom pizzaerne i ovnen en af gangen og bag dem i ca. 5 minutter til osten er smeltet og skinken er sprød.
  3. Tag pizzaerne ud af ovnen og lad dem trække lidt. Pynt med friske basilikum blade.