Jeg er vild med tun på pizza og sammen med søde kartofler bliver det ikke bedre. Pizzadejen er lavet på tipo 00 og hvedemel. Ofte tilsætter jeg også lidt groft mel til mine pizzaer, men hvis det skal være den helt rigtige italienske pizza i mine øjne, så bliver bunden bedst når den er lavet på en melsort med god hæveevne. 

Du kan også kaste dig ud i en pizza med glutenfri bund. Se opskriften på glutenfri pizzabund med søde kartofler

Opskrift på hjemmelavet pizza med tun og søde kartofler

Du skal bruge (2 pizzaer – ca. 2 personer):

Pizzabund

20 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
150 g tippo 00
350 g hvedemel

Tomatsauce

1/2 dåse flåede tomater
1/2 dåse tomatkoncentrat
1 håndfuld friskhakket timian
1 håndfuld friskhakket oregano
1 spsk. eddike
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

Fyld

2 friske mozarella (250g) 
2 kogte søde kartofler
2 forårsløg 
1 lille rødløg
2 dåser tun i olie

Topping:
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

Pizzabund

  1. Rør gæren godt ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt olie, salt og herefter durummel. Lad blandingen strække i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt nu hvedemelet. Dejen må ikke være for klistret, så tilsæt ekstra om nødvendigt.
  4. Lad dejen hæve et tildækket og lunt sted i minimum 45 minutter. Lad imens tomatsaucen.

Tomatsauce

  1. Kom alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Blend dem til en ensartet masse med en stavblender.
  3. Smag den til med salt og sukker.

Top og færdiggør pizzaen

  1. Skær de kogte søde kartofler i tynde skiver.
  2. Snit forårsløg og rødløg fint og dræn tunen for vand.
  3. Skær mozarallaen i tynde skiver.
  4. Kom pizzadejen på et meldækket bord og ælt den så den bliver smidig.
  5. Del den i to og rul pizzadejen så tynd som muligt med en kagerulle.
  6. Kom pizzabundene på to bageplader med bagepapir, fordel tomatsaucen og top med mozarella, søde kartofler, forårsløg, rødløg og tun. 
  7. Bag dem i ovnen en af gangen ved 275 grader almindelig ovn i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune. Top med frisk basilikum.