Denne her kage er nok den bedste kage jeg nogensinde har smagt! En sprød Oreo bund toppet med en blød mascarponemasse med hvid chokolade og et twist af lime. Det søde og det syrlige spiller helt perfekt sammen, og kagen er god at servere på en lun sommerdag.
Kagen er enormt nem at lave, men kræver at du forbereder den dagen forinden den skal serveres, da den skal stå i køleskabet natten over. Jeg gik i gang med at bage den, tre dage før den skulle serveres. Kagen kan i øvrigt holde sig rigtig godt, så hvis du ikke venter 10 gæster til eftermiddagskaffe, er der kage til et par dage. Win win!

Opskrift på oreo lime cheesecake

Du skal bruge (ca. 10 personer):

300g hvid chokolade
2 ruller Oreos
40g smør
4 pastauriserede æggeblommer
3 spsk. flormelis
250g mascarpone
250g cremefraiche 9 %
Saft og skal af 2 økologiske lime
1,5 dl fløde
2 blade gelatine (husblas)

Limesirup

1 dl sukker
1 dl limesaft
1 blad gelatine (husblas)
Pynt: Blåbær og flormelis

Fremgangsmåde

  1. Start med at tag de to gelatineark og læg det i blød i koldt vand som anvist på pakken.
  2. Smelt nu den hvide chokolade over et vandbad. Det er vigtigt, at du lader chokoladen køle en smule af.
  3. Smelt dernæst smørret i en gryde ved svag varme. Knus dernæst Oreos’ne godt og bland dem med smørret.
  4. Oreo-smør blandingen trykkes ned i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm.
  5. Kom æggeblommerne i en skål sammen med flormelis, og pisk til massen bliver lys og luftig. Vend mascarpone, cremefraiche, lime og limeskal heri.
  6. Pisk flødeskummen i en anden skål og vend den luftigt i mascarponemassen eventuelt med en dejskraber.
  7. Vend tilsidst den smeltede hvide chokolade i mascarponemassen. Vrid gelatinebladene fri for vand, kom dem i en skål og varm dem op i mikroovnen til de er flydende – den må ikke koge. Lad det afkøle og rør dem dernæst i mascarponemassen. Hæld massen udover Oreo-bunden. Stil kagen på køl, og lad den som mimimum stå i køleskabet natten over så den mascarponemassen er stivnet.

Limesirup

  1. Start igen med at at lægge gelatinearket i blød i koldt vand som anvist på pakken.
  2. Hæld limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Skru dernæst ned på svag varme og lad det simre i 3-4 min.
  3. Gelatinearket vrides for vand og tilsættes til sukker-limesaften, mens det er varmt. Rør rundt så det opløses. Det er vigtigt, at du lader siruppen køle af inden den hældes over kagen, da den ellers vil falde sammen.
  4. Stil kagen i køleskabet i endnu et par timer og top den med blåbær og si flormelis over kagen.
Oreo lime cheesecake