Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Drømmekage med kokospalmesukker

Jeg elsker drømmekage, fordi det er en blød og luftig kage og ikke at forglemme det fantastiske fyld kagen toppes med. Som noget nyt brugte jeg kokospalmesukker i stedet for brun farin til fyldet. Kokospalmesukker er et meget smagfuldt sukker, som er udvundet af kokospalmens blomster. Sukkeret er uraffineret med en lækker karamelagtig smag. Det kan bruges i stedet for sukker, rørsukker og brun farin.

Til forskel for almindeligt sukker er kokospalmesukker et helt naturligt sødemiddel. Rent sundhedsmæssigt har det sine fordele, idet det ikke påvirker det glykæmiske index (GI) på samme måde. Det vil altså sige, at blodsukkeret ikke stiger i samme grad. Sammenlignet med almindelig sukker ligger kokospalmesukkerets GI kun på 35, hvor rørsukker til sammenligning ligger på 65.

Opskrift på drømmekage

Du skal bruge (1 drømmekage):

Kagedej 

4 æg
300g sukker
250g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
50g smør

Topping

100g sukker
150g kokosmel
225g kokospalmesukker (kan erstattes med brun farin)
1/2 dl mælk

Fremgangsmde

Kagedej

  1. Start med at pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det forsigtigt i dejen drysset igennem et sigte.
  3. Opvarm mælk og smør til det er fingervarmt og vend det forsigtigt i dejen.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag den midt i ovnen ved 200 grader (almindelig ovn) i 20 minutter.

Topping

  1. Kom smør, kokospalmsukker, kokosmel og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.
  2. Tag kagen ud efter de 20 minutter og skur ovnen op på 225 grader (almindelig ovn).
  3. Fordel fyldet på kagen og bag den i yderligere 5 minutter.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *