Grillsæsonen og sommeren er for alvor skudt i gang, og findes der noget bedre end en frisk salat som tilbehør til grillmaden? 

Granatæble salaten er stort set lavet ud fra, hvad jeg lige havde i køleskabet. Somme tider er det faktisk de salater, man lige får bikset sammen, af hvad man har liggende, der bliver de bedste. Nogle kan måske godt blive skræmt væk af tanken om, at skulle være kreativ og lave mad uden en opskrift – sådan havde jeg det i hvert fald selv engang. Mit bedste råd er derfor, at man sørger for at få smagt salaten til. Sørg for at der er noget syrligt, sødt, salt, bittert og evt. umami, så kan det ikke gå helt galt.

Opskrift på salat med granatæble

Du skal bruge (4 personer):

Salat

1 stor håndfuld friske spinatblade
1/4 spidskål
2 æbler
1 granatæble
1 håndfuld mandler

Dressing

1 spsk. olivenolie
Saften af 1/2 citron
1 spsk. honning
Salat
Peber

Fremgangsmåde

Salat

  1. Snit spinatblade og hvidkål fint.
  2. Skær kernehuset fra æblerne og skær æblerne i fine tern.
  3. Massér granatæblet og halvér det. Bank hårdt på hver halvdel med en grydeske, så granatæblekernerne løsnes.
  4. Kom spinatblade, hvidkål, æble og granatæblekerner i en skål.

Dressing

  1. Bland dressing af citronsaft, honning, olivenolie, salt og peber – smag den til.
  2. Vend dressingen i salaten.
  3. Rist mandlerne på en tør pande, hak dem groft og top salaten med dem.
Salat med granatæble