En skøn mælk lavet på hasselnødder. Den er utrolig nem at lave selv, og kan bruges fx bruges i en chiagrød eller på din havregrød eller i kaffen. Du kan også varme den op og komme en chai tebrev i den, så får du en skøn te.

Hvis du er laktoseintolerant, mælkeallergiker eller gerne vil holde dig fra mælk, er hasselnøddemælken et virkelig godt alternativ. Du kan selvfølgelig købe dig til en masse produkter som fx soja-, ris-, havre- mandelmælk og meget andet, men en hjemmelavet hasselnøddemælk smager helt anderledes. Du kan tilsætte forskellige smagsvariationer til mælken alt afhængig af hvilken smag du bedst kan lide, og hvor sød du ønsker din mælk. Denne her er lavet med dadler, ahornsirup og vanilje, men du kan også bruge kokosmel eller kanel. Du kan selvfølgelig også undlade smagene, hvis du ønsker en helt neutral hasselnøddemælk.

Opbevar hasselnøddemælken på køl i en lufttæt beholder. Hvis mælken skiller, skal du bare røre rundt i den. 

Opskrift på hjemmelavet hasselnøddemælk

Du skal bruge: 

150g hasselnødder
2 dl vand til udblødning
1,5 til hasselnøddemælken
2 spsk. ahornsirup
4 dadler, uden sten
½ tsk. ren vaniljepulver

Fremgangsmåde

  1. Start med at sæt de 150 g hasselnødder i blød i 2 dl vand natten over. Herved fjernes nøddernes fytinsyre, hvilket gør det nemmere for dig at fordøje dem.
  2. Dagen efter hældes vandet fra nødderne. Skyld derefter nødderne grundig.
  3. Kom hernæst nødderne i en blender sammen med 1,5 liter frisk vand, og blend det indtil nødderne er finthakkede.
  4. Tilsæt ahornsirup, dadler og vanilje. Blend det hele sammen til en ensartet masse.
  5. Adskil nødderesterne fra mælken ved hjælp af et rent viskestykke. Viskestykket ligges over en skål, mælkemassen hældes henover viskestykket og nødderesterne sies fra.